Καιρός

Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

03.01.2022 | 21:13 Eνσωμάτωση

Την Τρίτη θα επικρατήσει περισσότερη συννεφιά στη δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα στα νότια τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα, πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά, αλλά ο ήλιος θα κάνει και κατά διαστήματα την εμφάνισή του.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί περισσότερο ανοιξιάτικος, με ήλιο και λίγη αραιή συννεφιά κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Άλλη μια μέρα λοιπόν, απουσία αξιόλογων βροχοπτώσεων και σε γενικές γραμμές, με καλές καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί από 16 βαθμούς στα βόρεια , 17-19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα φτάσει μέχρι 19 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το πρωί όμως η μέρα θα ξεκινάει με χαμηλές θερμοκρασίες. Ελάχιστες θερμοκρασίες πιο φυσιολογικές για την εποχή.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Στο Αιγαίο, στα νότια θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα 5-6 μποφόρ, και στις υπόλοιπες περιοχές, ένας ήπιος βοριάς αρχικά, που θα στραφεί σε νοτιοδυτικό 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-18 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί αρχικά, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ, βόρειοι, στρεφόμενοι μέχρι το βράδυ σε διάφορες διευθύνσεις.

Όσον αφορά τον καιρό τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη, στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί το ανοιξιάτικο σκηνικό των τελευταίων ημερών.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, πιο ισχυροί στο ανατολικό Αιγαίο, με ενίσχυση στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ. Ενώ η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, θα πλησιάσει τους 17 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, και 19-21 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασίες κατά 7-8 βαθμούς υψηλότερες από τις αναμενόμενες και μέσες κλιματικές τιμές.

Κλείνοντας, την Πέμπτη ανήμερα των Θεοφανείων, θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Περιμένουμε βροχές στα δυτικά, στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα και στα βόρεια, κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας.

Ωστόσο αυτές οι βροχοπτώσεις θα είναι τοπικού χαρακτήρα, διάσπαρτες και προς το βράδυ θα έχουν την τάση να περιορίζονται. Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη, ισχυροί στα βόρεια, όπου θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, αλλά σταδιακά μέσα στη μέρα θα υποχωρήσουν. Και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση, και δεν θα ξεπεράσει τους 16-19 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 03/01/2022