Κόσμος

Κορωνοϊός – «Μαύρα» ρεκόρ φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον – 450.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ

29.12.2021 | 13:03 Eνσωμάτωση

Απόλυτα ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Αγγλία, όπου η κυβέρνηση Τζόνσον αρνείται να πάρει μέτρα, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ελλείψεις σε διαγνωστικά τεστ στα φαρμακεία προκαλούν ουρές μπροστά στα διαγνωστικά κέντρο. «Πολύ υψηλό» χαρακτηρίζει τον κίνδυνο από τη νέα παραλλαγή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το «τσουνάμι» της Όμικρον «σαρώνει» την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Γαλλία οι αρχές κατέγραψαν σχεδόν 180.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο.

Αν και η γαλλική κυβέρνηση απέφυγε να επιβάλλει lockdown, η εξάπλωση νέας μετάλλαξης αλλάζει τα σχέδια των Παριζιάνων για την Πρωτοχρονιά.

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με σχεδόν 130.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε και η Βρετανία.

Στην Αγγλία, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, τα φαρμακεία προειδοποιούν για ελλείψεις διαγνωστικών τεστ ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα, τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων από την εμφάνιση του κορωνοϊού ανακοίνωσαν η Ιταλία με περισσότερες από 78.000 και η Πορτογαλία με 17.000 μολύνσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το κέντρο ελέγχου των λοιμώξεων κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ της πανδημίας, με σχεδόν 450.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Σε ποσοστό ρεκόρ πλησιάζουν και οι νοσηλείες παιδιών που αυξήθηκαν κατά 50% σε μια εβδομάδα.

Σε νέα προειδοποίησή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ως «πολύ υψηλό» τον κίνδυνο που προκαλεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2021