Κόσμος

Κορωνοϊός – Η πανδημία «σαρώνει» την Ευρώπη

24.12.2021 | 13:03 Eνσωμάτωση

Σε συναγερμό η Ευρώπη με το ρεκόρ κρουσμάτων πανδημίας να σπάει το ένα μετά το άλλο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα lockdown θα "σκληρύνουν" μετά τις γιορτές εξαιτίας και της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον που είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Μαύρο ρεκόρ κατέγραψε χθες η Βρετανία με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Οι 119.789 νέες μολύνσεις έχουν θέσει συναγερμό την κυβέρνηση, η οποία αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα αριθμός που αντιστοιχεί σε 1 ένα στους 45 πολίτες

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Γαλλία με τα κρούσματα να καταρρίπτουν ρεκόρ πανδημίας και να ξεπερνούν τα 91,608

Οι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα εστιατόρια είναι πολύ εντατικοί καθώς εντοπίστηκαν χιλιάδες πλαστά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 100.000 την ημέρα, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Νέα έκτακτά μέτρα επιπρόσθετα στις ήδη αυστηρές οδηγίες που έχει δώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου επέβαλλε η κυβέρνηση Ντράγκι.

Αφορμή στάθηκε το νέο ρεκόρ πανδημίας με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 44.595. Από σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα νυχτερινά κέντρα και τα θέατρα ενώ επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Στη Γερμανία με 50 χιλιάδες κρούσματα το τελευταίο 24 ωρο και τον πρώτο νεκρό από την μετάλλαξη Όμικρον.Επιστήμονες εντόπισαν την παραλλαγή Όμικρον στα λύματα του Μονάχου.

Αναμένουν μεταξύ 160.000 και 240.000 κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον ημερησίως έως τον Μάρτιο, εκτιμώντας πως το επόμενο κύμα θα είναι «σφοδρότερο από όλα τα προηγούμενα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2021