Ελλάδα

Δέκα χρόνια προσφοράς από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

23.12.2021 | 14:31 Eνσωμάτωση

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που μαγειρεύει καθημερινά στο δρόμο για όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη.

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής, καθώς όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήρε μια κατσαρόλα, μια γκαζιέρα και ένα τραπεζάκι και με 4 ευρώ στην τσέπη ξεκίνησε να μαγειρεύει στο δρόμο για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Όντας και ο ίδιος σε ανάγκη, καθώς έχασε τη δουλειά του στα 45 του, δεν απογοητεύτηκε. Ίσα ίσα, καταλαβαίνοντας τι σημαίνει να μην έχεις τίποτα, αποφάσισε να κάνει κάτι για τους συνανθρώπους του.

Σήμερα, ο «Άλλος Άνθρωπος» έχει μαγειρέψει περισσότερες από 15.000.000 μερίδες φαγητό και βρίσκεται όπου υπάρχει ανάγκη σε ολόκληρη την Ελλάδα, πληρώνοντας λογαριασμούς ΔΕΚΟ ευπαθώς ομάδων, εξοπλίζοντας πλημμυροπαθείς και τους πυρόπληκτους με ηλεκτρικές συσκευές και βοηθώντας εκατοντάδες παιδιά να αποκτήσουν τα απαραίτητα για το σχολείο.

Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη ο Κωνσταντίνος συνηθίζει να λέει: «Φυτεύουμε έναν σπόρο αλληλεγγύης, τον ποτίζουμε με σεβασμό και θερίζουμε αγάπη και χαμόγελα».

Videos & Απoσπάσματα από Ελένη με την Ελένη Μενεγάκη - 23/12/2021