Κόσμος

Το Ισραήλ ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με τέταρτη δόση – Σε ποιους θα χορηγηθεί

22.12.2021 | 12:56 Eνσωμάτωση

Νέα αρνητικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απέναντι στην Όμικρον παρουσιάζουν νέες εργαστηριακές μελέτες. Όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν αντιδρούν έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον. Παράλληλα, το Ισραήλ προχωρά από σήμερα στην τέταρτη δόση του εμβολιασμού.

Οι αρχικές προδημοσιεύσεις των επιστημόνων αναφέρουν ενδείξεις από τα εργαστηριακά πειράματα τους ότι η Όμικρον είναι ανθεκτική πλήρως ή εν μέρει, απέναντι ουσιαστικά σε όλες τις υπάρχουσες θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, σύμφωνα με το “Nature”.

Ακόμη και το sotro-vimab που τα πάει καλύτερα, χρειάζεται περίπου τριπλάσια δοσολογία σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού, για να μειώσει στο μισό τη δυνατότητα πολλαπλασιασμού της Όμικρον μέσα στο σώμα του ασθενούς.Από την άλλη, τα αντιικά χάπια της Pfizer (Paxlovid, ένας συνδυασμός των nirmatrelvir και ritonavir) και της Merck (molnupiravir), τα οποία είναι πολύ φθηνότερα από τα μονοκλωνικά αντισώματα, αναμένεται να είναι αρκετά αποτελεσματικά κατά της Όμικρον, καθώς έχουν διαφορετικό μηχανισμό δράσης. έχει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή της νοσηλείας και του θανάτου στους ασθενείς.

Ξεκίνησε την τέταρτη δόση το Ισραήλ – Σε ποιους χορηγούνται

Το Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε ότι, κατόπιν σύστασης μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα προσφέρει και τέταρτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, εν μέσω των κλιμακούμενων ανησυχιών για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, η τέταρτη δόση θα απευθύνεται επίσης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2021