Ελλάδα

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» από την Πειραϊκή Εκκλησία

22.12.2021 | 09:16 Eνσωμάτωση

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm», στηρίζει καθημερινά, μέσω ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών, εμπράκτως την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των απόρων. Για τον λόγο αυτό, σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 23:00 διοργανώνει Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας με την υποστήριξη της τηλεόρασης του MEGA.

Η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και  με ζωντανές συνδέσεις θα προσπαθήσει να καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τον καθημερινό αγώνα των δεκάδων χιλιάδων ανά την Ελλάδα εθελοντών που συστρατεύονται κάτω από την σημαία του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά από τα συσσίτια των ενοριών, ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά διατίθενται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων καθώς και για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και για την εξασφάλιση ενοικίων στέγασης.

Σήμερα γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι και στηρίζουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον άπορο συνάνθρωπό μας ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη διπλανή πόρτα του δικού μας σπιτιού. Ενώνουμε τη φωνή μας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγός στέκεται η τηλεόραση του MEGA μέσα από σειρά δράσεων για την προβολή και στήριξη κοινωνικών ενεργειών που συμβάλλουν στην βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα και αναγκαία.

Σήμερα, οι ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές του MEGA καθώς και τα δελτία ειδήσεων θα συνδέονται απευθείας με το ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας για να μεταφέρουν την εικόνα αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής προσπάθειας, ώστε τα φετινά δύσκολα Χριστούγεννα να μη λείψει τίποτε από τους συνανθρώπους μας.

Την εκκίνηση του Ραδιομαραθώνιου κατά της φτώχειας δίνει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος από το στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, συνδέθηκε απευθείας με την πρωινή ζωντανή εκπομπή του MEGA «MEGA Καλημέρα» και την Ελεονόρα Μελέτη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται συνδέσεις με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm και τους παραγωγούς του, που θα ενώσουν, μαζί με τις δικές μας, και τις δικές τους φωνές, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Ραδιομαραθωνίου θα αναμεταδίδεται διαρκώς με εικόνα μέσα από την ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα in.gr.

Το μικρόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας θα φιλοξενήσει τις ευχές πολλών Μητροπολιτών και πρωταγωνιστών του αφανούς αλλά πολυσχιδούς έργου της Εκκλησίας και θα μοιραστούμε μαζί τους την καθημερινή αγωνία για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων έτσι ώστε το έργο αυτό να επουλώνει τις πληγές που αφήνει πίσω της η φτώχεια. Επίσης, το παρών θα δώσουν γνωστοί καλλιτέχνες.

«Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε κάθε άνθρωπο»

«Όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι του MEGA θα περάσουμε σήμερα από το στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, και θα ενώσουμε τις φωνές μας για αλληλεγγύη, προσφορά για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», είπε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για αυτή τη σημαντική δράση. Σε περιόδους κρίσης θα πρέπει να ενεργοποιούνται τα κοινωνικά αντανακλαστικά. Σε αυτό είναι πρωτοπόρος η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, με μεγάλη δράση αλληλεγγύης προς τους πολίτες. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή που θα πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε. Ο Πειραιάς είναι πρωτοπόρος σε δράσεις αλληλεγγύης. Οι άνθρωποι στέκονται ο ένας στον άλλο. Και η πολιτεία έρχεται αρωγός και θα είμαστε εδώ για να σταθούμε σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Ο Πειραιάς είναι ένα μεγάλο λιμάνι, ένας χώρος που διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι. Εμείς ως εκκλησία προσφέρουμε ό,τι μπορούμε ως άνθρωποι για να αντιμετωπίσουμε το φάσμα της πείνας, της ανέχειας, της δυστυχίας. Καθημερινά μοιράζουμε 7.500 μερίδες φαγητό σε όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη, χωρίς διάκριση θρησκείας, γλώσσας, καταγωγής. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αγάπη, ανοίγουμε την αγκαλιάς μας σε κάθε άνθρωπο. Αυτή είναι το μότο μας. για αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων στον πνευματικό συναγερμό για την αντιμετώπιση αυτή της κρίσης, που είναι μια κρίση κατά βάση πνευματική. Ευχαριστούμε το μεγάλο κανάλι και τον κ. Μαρινάκη που κάνετε τόσο μεγάλο αγώνα», είπε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 22/12/2021