Ελλάδα

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» από την Πειραϊκή Εκκλησία

22.12.2021 | 12:24 Eνσωμάτωση

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm», στηρίζει καθημερινά, μέσω ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών, εμπράκτως την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των απόρων. Για τον λόγο αυτό, σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 23:00 διοργανώνει Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας με την υποστήριξη της τηλεόρασης του MEGA.

Η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και  με ζωντανές συνδέσεις θα προσπαθήσει να καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τον καθημερινό αγώνα των δεκάδων χιλιάδων ανά την Ελλάδα εθελοντών που συστρατεύονται κάτω από την σημαία του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά από τα συσσίτια των ενοριών, ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά διατίθενται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων καθώς και για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και για την εξασφάλιση ενοικίων στέγασης.

Σήμερα γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι και στηρίζουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον άπορο συνάνθρωπό μας ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη διπλανή πόρτα του δικού μας σπιτιού. Ενώνουμε τη φωνή μας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγός στέκεται η τηλεόραση του MEGA μέσα από σειρά δράσεων για την προβολή και στήριξη κοινωνικών ενεργειών που συμβάλλουν στην βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα και αναγκαία.

Σήμερα, οι ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές του MEGA καθώς και τα δελτία ειδήσεων θα συνδέονται απευθείας με το ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας για να μεταφέρουν την εικόνα αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής προσπάθειας, ώστε τα φετινά δύσκολα Χριστούγεννα να μη λείψει τίποτε από τους συνανθρώπους μας.

Την εκκίνηση του Ραδιομαραθώνιου κατά της φτώχειας δίνει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος από το στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, συνδέθηκε απευθείας με την πρωινή ζωντανή εκπομπή του MEGA «MEGA Καλημέρα» και την Ελεονόρα Μελέτη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται συνδέσεις με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm και τους παραγωγούς του, που θα ενώσουν, μαζί με τις δικές μας, και τις δικές τους φωνές, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Ραδιομαραθωνίου θα αναμεταδίδεται διαρκώς με εικόνα μέσα από την ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα in.gr.

Το μικρόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας θα φιλοξενήσει τις ευχές πολλών Μητροπολιτών και πρωταγωνιστών του αφανούς αλλά πολυσχιδούς έργου της Εκκλησίας και θα μοιραστούμε μαζί τους την καθημερινή αγωνία για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων έτσι ώστε το έργο αυτό να επουλώνει τις πληγές που αφήνει πίσω της η φτώχεια. Επίσης, το παρών θα δώσουν γνωστοί καλλιτέχνες.

Ένα μεγάλο έργο που διαρκεί 365 ημέρες τον χρόνο

«Εμείς συνεχίζουμε ότι αφήσαμε πέρυσι, χωρίς όμως στο μεσοδιάστημα να ξεχάσουμε όσους μας είχαν ανάγκη. Είναι πολλοί εκείνοι που δεν θα έχουν τα απαραίτητα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. Φροντίζουμε όλοι να έχουν αυτά που πρέπει, έστω αυτά τα λίγα. Να μην λείψει το ζεστό χριστουγεννιάτικο φαγητό, να δώσουμε τη χαρά και την ελπίδα στους συνανθρώπους μας», είπε ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Η δημοσιογράφος Στέλλα Γκαντώνα έστειλε το δικό της μήνυμα: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ σήμερα. Είναι ένα έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά που δεν διαρκεί μόνο σήμερα, αλλά 365 ημέρες τον χρόνο. Έστω και μισό ή ένα ευρώ είναι πολύ σημαντικό για να στηρίξουμε τις οικογένειες με αυτό τον τρόπο», είπε και στη συνέχεια ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

«Εάν 60.000 από εμάς βάλουμε από ένα ευρώ, θα μαζευτούν τα χρήματα ώστε η Πειραϊκή εκκλησία να δώσει σε 7.200 συμπολίτες μας τρόφιμα για μία ημέρα», είπε ο δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος.

Ο τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης τόνισε πως η στήριξη αυτή δεν πρέπει αν γίνεται μόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων: «Εύχομαι του χρόνου να γίνει μία συναυλία κατά της φτώχειας, όπως τις άλλες χρονιές, κι εμείς με τον τρόπο μας να συμβάλουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 22/12/2021