Καιρός

Αίθριος ο καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

21.12.2021 | 21:16 Eνσωμάτωση

Καλές καιρικές συνθήκες προβλέπονται με διαστήματα ηλιοφάνειας για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Ωστόσο στις περιοχές του Αιγαίου, από τα βορειοανατολικά μέχρι και τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, πυκνότερες κυρίως στις Κυκλάδες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα κεντρο – βόρεια τμήματα της Κρήτης, στα ανατολικά της Χαλκιδικής καθώς και στις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, κατά βάση όμως ασθενείς.

Στα κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα, καθώς επίσης και στα βόρεια, βορειο – δυτικά.

Θερμοκρασιακά, στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, μόνο στους 8 η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 10 με 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική, λίγες τοπικές νεφώσεις με ηλιοφάνεια, και την θερμοκρασία από 3 έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Χαλκιδική και την θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο ενώ, βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασιακά, από 8 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, αίθριος θα είναι ο καιρός με τη θερμοκρασία από 12 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 21/12/2021