Κόσμος

Κορωνοϊός – Η Ευρώπη στη δίνη της Όμικρον

20.12.2021 | 13:01 Eνσωμάτωση

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα κατά της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον. Η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα που επέβαλε lockdown, ενώ αυστηρότερα μέτρα ισχύουν σε Δανία και Βέλγιο όπου εκατοντάδες αντιεμβολιαστές διοργάνωσαν διαδηλώσεις. Νέα μέτρα αναμένεται να λάβει και η Ιταλία δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι δρόμοι ερήμωσαν στην Ολλανδία. Εμπορικά καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια, και γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός περιέγραψε το lockdown ως αναπόφευκτο μέτρο καθώς οι νοσηλείες στις εντατικές των νοσοκομείων της χώρας πλησιάζουν τον μεγαλύτερο αριθμό που καταγράφηκε φέτος.

Διαδήλωση αντιεμβολιαστών στην Κοπεγχάγη

Δεκάδες αντιεμβολιαστές της οργάνωσης «Άνδρες στα μαύρα» διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα της Όμικρον μετά τη Βρετανία. Οι αρχές αποφάσισαν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα πάρκα διασκέδασης να παραμείνουν κλειστά για τον επόμενο μήνα.

Επεισόδια σε διαδήλωση στις Βρυξέλλες

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε διαδήλωση κατά των μέτρων εναντίον της μετάλλαξης Όμικρον στις Βρυξέλλες.

Χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας του Βελγίου διαμαρτυρήθηκαν κατά της σύστασης της κυβέρνησης για περισσότερους εμβολιασμούς.

Από την 1η Ιανουαρίου ξεκινά η τρίμηνη προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αρχές συνέλαβαν 13 άτομα.

Νέα μέτρα έρχονται στην Ιταλία

Πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αποφασιστούν και στην Ιταλία δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση Ντράγκι φαίνεται να σχεδιάζει την επιβολή χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, τη μείωση της διάρκειας του πράσινου πιστοποιητικού καθώς και τη διεξαγωγή τεστ για κορωνοϊό σε χώρους με μεγάλη συγκέντρωση κοινού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2021