Ελλάδα

Νέα μέτρα – Μόνο με PCR ή rapid test 24ωρών η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα από σήμερα

19.12.2021 | 12:50 Eνσωμάτωση

Σε ισχύ τέθηκαν από το πρωί τα νέα μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα. Όσοι ταξιδεύουν για την Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR ή rapid test.

Με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, για τον κορωνοϊό, επιτρέπεται πλέον η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα.

Από σήμερα, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ισχύουν νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Τα μέτρα ισχύουν και για τους εμβολιασμένους και θα διαρκέσουν για όλη την περίοδο των γιορτών μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτή, τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να αποτραπεί κυρίως η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στη χώρα και με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην ελληνική Επικράτεια.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2021