Ελλάδα

Η Unilever σε νέα πρωτοβουλία με γνώμονα το περιβάλλον

18.12.2021 | 08:46 Eνσωμάτωση

Σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την χρήση πλαστικού στην Ελλάδα από τη Unilever και το Skip.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Α. Ι. Ρέντη όπου παράγεται το υγρό απορρυπαντικό Skip.

«Είναι σημαντικό ότι ο πολυεθνικός όμιλος ΕΛΑΪΣ-Unilever επενδύει στη χώρα μας, επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, μεταφέρει την παραγωγή προϊόντων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα και ενσωματώνει όλες τις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας».

Ο Γενικός Διευθυντής Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε σε μερικές από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις που έχει λάβει η εταιρία για την Κλιματική Αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Unilever έχει δεσμευτεί να έχει ένα θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και αυτό περιλαμβάνει το κλείσιμο του κύκλου του πλαστικού, επιδιώκουμε να κάνουμε τον μπλε πλανήτη μας και πάλι μπλε. Η ΕΛΑΙΣ – UNILIVER είναι πραγματικά περήφανη που συνεισφέρει μέσα από την τοπική μάρκα σύμβολο, το SKIP, το οποίο βρίσκεται στα ελληνικά νοικοκυριά  για περισσότερα από 50 χρόνια και που το Skip παράγετε εδώ στο εργοστάσιο μας στο Ρέντη, μαζί με άλλες μάσκες που συνεισφέρουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Το γνωστό υγρό απορρυπαντικό Skip στα λευκά μπουκάλια που παράγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Ρέντη, κυκλοφορεί σε νέα συσκευασία που περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό, είναι 100% ανακυκλώσιμη.

Επιπλέον, η σύνθεσή του υγρού απορρυπαντικού έχει νέα σύνθεση με 100% φυσικής προέλευσης ένζυμα, που καθαρίζουν τους λεκέδες αποτελεσματικά.