Ελλάδα

Στο νοσοκομείο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

16.12.2021 | 17:38 Eνσωμάτωση

Δύσκολες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος εσπευσμενα διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα, το απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου, και στην συνέχεια με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας.

Όπως έγινε γνωστό ο τέως βασιλιάς έχρηζε αυξημένης ιατρικής βοήθειας με τους γιατρούς στο Κρανίδι να πέφτουν πάνω του για να σταθεροποιηιθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε παραστεί πρόσφατα στις 23 Οκτωβρίου σε αμαξίδιο στη Μητρόπολη για το γάμο του μικρότερου γιου του Φίλιππου με την Nina Flohr.

Τα πλάνα από την δυσκολία του να προσκηνύσει το ευαγγέλιο έδειχναν το επιβαρυμένο της υγείας του. Τον τεως είχε υποδεχτεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τότε ο τέως βασιλιάς, όπως βλέπουμε σηκώθηκε με δυσκολία για να προσκυνήσει το Ευαγγέλιο.

Νωρίτερα τον Μάρτιο ο έκπτωτος μονάρχης με την γυναίκα του, Άννα – Μαρία και τη προσωπική του φρουρά, βρέθηκε στο νοσοκομείο Αργολίδας για να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων μετά και την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Κωνσταντίνος είχε κάνει την πρώτη και την δεύτερη δόση του εμβολίου στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Πληροφορίες λένε πως ο τέως μονάρχης νοσηλεύεται με εγκεφαλικό κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν όταν τότε νοσηλευτηκε για 4 ημέρες.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν βασιλιάς των Ελλήνων από το 1964 έως το 1973, με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα.

Ο ίδιος στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Παντρευτηκε την τριτότοκη κόρη τού βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου και εχουν πέντε παιδιά, τη Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο, την Θεοδώρα και τον Φίλιππο.

Πνευμονικό οίδημα

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Δέσποινα Γεωργιάδου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν έχει υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, αλλά πνευμονία και στη συνέχεια πνευμονικό οίδημα, με τους γιατρούς να του χορηγούν την κατάλληλη αγωγή.

Αν δεν παρουσιαστεί επιπλοκή στην υγεία του, αναμένεται να πάρει εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/12/2021