Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες κατά του αρνητή δικηγόρου

16.12.2021 | 17:06 Eνσωμάτωση

Στις διαδικτυακές του εκπομπές απόλυτος για τα εμβόλια, τις διασωληνώσεις και τον κορωνοϊό γενικότερα και μπροστά στις κάμερες, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, πιο διαλλακτικός.

Ένα 24ωρο μετά τις εξηγήσεις του αρνητή δικηγόρου στον εισαγγελέα και την πρόταση του τελευταίου να δικαστεί σε έναν μήνα από σήμερα για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση, μια νέα καταγγελία στο LIVE NEWS βάζει σε σκέψεις.

Συγγενής 68χρονης γυναίκας που πέθανε, τον κατηγορεί ότι έπεισε την ξαδέρφη της να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία της.

Η 68χρονη ασθενής έμεινε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα και η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε. Στη συνέχεια όμως υπέγραψε για να φύγει και τον περασμένο Οκτώβρη έχασε τη μάχη της ζωής της.

«Εμένα με ενδιαφέρει που έχασα την ξαδέρφη μου. Μας ενόχλησε πάρα πολύ η διαχείριση αυτή και δε θα σας κρύψω ότι μας φάνηκε κάπως εκ του πονηρού».

Όπως καταγγέλλει στο LIVE NEWS η ξαδέρφη της άτυχης γυναίκας, που είναι γιατρός, τις διαδικασίες για το εξιτήριο κίνησε ο αρνητής δικηγόρος και ένα άτομο που συστήθηκε ως πνευμονολόγος.

«Κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μου. Λέω ‘πώς υπέγραψε’ η κοπέλα αυτή δεν μπορούσε να ανασάνει. Κάποιος άλλος τα έκανε όλα αυτά, δεν μπορούσε η ίδια από το Σωτηρία να κινήσει τέτοιες διαδικασίες. Μου είπαν ότι έκανε ένας δικηγόρος μία ανάρτηση στο διαδίκτυο όπου κατηγορούσε γιατρούς του νοσοκομείου ότι κρατήσαν την ασθενή παρά τη θέλησή της».

Όπως λέει η ξαδέρφη της, μετά το εξιτήριο, τα δύο άτομα που την έπεισαν να κάνει το μεγάλο λάθος εξαφανίστηκαν.

«Σχεδόν χάσαμε τα ίχνη της, δεν απαντούσε. Κινηθήκαμε να μάθουμε ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος και μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος την είχε βοηθήσει».

Η 68χρονη μπήκε στο νοσοκομείο τον περασμένο Φλεβάρη και επί 7 ημέρες, με το οξυγόνο που της χορηγούσαν, άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση. Τα πάντα όπως λέει η ξαδέρφη της, άλλαξαν όταν στην υπόθεση αναμείχθηκε ο αρνητής δικηγόρος.

«Δεν ολοκλήρωσε την αγωγή της. Αν την είχε ολοκληρώσει, δε θα πέθαινε τουλάχιστον».

Η 68χρονη επιστρέφει στο σπίτι της, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται και στα τέλη Αυγούστου μπαίνει στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Έναν και πλέον μήνα μετά, στις αρχές του Οκτώβρη, αφήνει την τελευταία της πνοή.

«Ήταν καθοριστική η συμβολή του συγκεκριμένου δικηγόρου ώστε να μπορέσει να φύγει. Το θεώρησαν νίκη τους που έγινε αυτό».

Την ίδια εποχή, πέθανε στον Ευαγγελισμό και η 54χρονη ασθενής που έστειλε χθες τον αρνητή δικηγόρο ενώπιον του εισαγγελέα. Για τον θάνατο της 68χρονης δεν κινήθηκαν μέχρι σήμερα διαδικασίες σε βάρος του.

Μετά τις εξηγήσεις, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης. Προτείνει να καθίσει στο εδώλιο και να δικαστεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνες απόψεις, για αναληθείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια και την πανδημία γενικότερα με κίνδυνο γενικευμένης εξάπλωσης του ιού.

Ο εισαγγελέας προτείνει την απόρριψη της προσφυγής του δικηγόρου και τώρα αρμόδιο για να αποφανθεί είναι το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/12/2021