Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για την πορεία της πανδημίας & τα εμβόλια

12.12.2021 | 08:47 Eνσωμάτωση

Η σταθερή μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τα καθησυχαστικά νέα για τις επιπτώσεις της νέας παραλλαγής Όμικρον, προκαλούν συγκρατημένη αισιοδοξία, με αρκετούς ειδικούς να αρχίζουν να βλέπουν φως στο τούνελ και να προβλέπουν το, όχι πια τόσο μακρινό και αόριστο, τέλος της πανδημίας.

Ωστόσο, τα περιστατικά με τους επονομαζόμενους Θεματοφύλακες του Συντάγματος και οι καταγγελίες για… ρεζερβέ ΜΕΘ, έχουν βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Η διαχείριση της πανδημίας, όπως αυτή κλιμακώνεται, φέρνει αποτελέσματα», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

«Η απάντηση στο πρόβλημα είναι εμβολιασμός», συμπλήρωσε.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Η πρώτη έγνοια είναι οι άνθρωποι η υγεία τους η ζωή τους. Η τοποθέτηση που κάνουμε σε αυτό αποβλέπει να προστατευθεί η υγεία και η ζωή των συνανθρώπων μας. Είμαστε αναγκασμένοι να πούμε από τα δεδομένα ότι δεν πάμε καλά και δεν είναι μόνο ο εμβολιασμός, υπάρχουν και άλλα θέματα. Άλλο υποχρέωση και άλλο καταναγκασμός».

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο θέμα της πανδημίας, πρέπει να υπάρχει διάλογος», είπε από τη μεριά της η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ.

Η ίδια αναφέρθηκε και στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας:

«Η τελευταία εβδομάδα δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες. Υπήρχαν αναταραχές ανούσιες και εντάσεις που δεν είχαν κανέναν λόγο. Δεν χρειαζόταν η ένταση».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 12/12/2021