Κόσμος

Στο στόχαστρο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ τα τουρκικά drones

11.12.2021 | 05:47 Eνσωμάτωση

Στο Καπιτώλιο συμφωνήθηκε η ο νέος αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ, στο τελικό κείμενο του οποίου περιλαμβάνεται τροπολογία που βάζει στο στόχαστρο τα τουρκικά drones που χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εναντίον της Αρμενίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εγκαταστήσει τα συγκεκριμένα drones στη νέα βάση που δημιούργησε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Τα παραπάνω αποτελούν σίγουρα θετική εξέλιξη για την Ελλάδα το ότι η συγκεκριμένη τροπολογία εντάχθηκε στο νέο προϋπολογισμό, καθώς όταν υπογραφεί ο προϋπολογισμός από τον πρόεδρο Μπάιντεν, η τροπολογία θα γίνει νόμος του κράτους, και στις 180 ημέρες από την υπογραφή, το υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο και να γίνει καταγραφή της εμπλοκής των ξένων παραγόντων.

Την ίδια ώρα στο Κογκρέσο, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων βγήκε καταδικαστικό ψήφισμα για την επιθετική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία έναντι της Κύπρου.

Το ψήφισμα αναφέρεται στις παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο ζήτημα των Βαρωσίων, στη λύση των δύο κρατών που θέλει να βάλει «στο τραπέζι» ο Ερντογάν κλπ..

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 11/12/2021