Κόσμος

Κορωνοϊός – Βρετανία: Τρεις δόσεις εμβολίου προστατεύουν εναντίον της Όμικρον

11.12.2021 | 06:29 Eνσωμάτωση

Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι οι δύο δόσεις εμβολίου δεν προστατεύουν αποτελεσματικά εναντίον της παραλλαγής Όμικρον όμως η τρίτη ή ενισχυτική δόση προστατεύει εναντίον των συμπτωμάτων του κορωνοϊού κατά 75%.

Την ίδια ώρα η χώρα έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό επίκεντρο της νέας παραλλαγής με 448 κρούσματα της Όμικρον να καταγράφονται μόνο χθες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο συνολικός τους αριθμός είναι 1.265 όμως εκτιμάται ότι ο πραγματικός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Βρετανικά μέσα χαρακτηρίζουν το Λονδίνο ως «πρωτεύουσα της παραλλαγής Όμικρον» καθώς εκτιμάται πως το 30% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά είναι της νέας μετάλλαξης.

Πάνω από 58.000, δηλαδή τα περισσότερα κρούσματα από τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο κορωνοϊός «σάρωνε» τη χώρα και 120 θανάτους κατέγραψε χθες η Μεγάλη Βρετανία.

Η πρώτη μέρα της συνταξιούχου Μέρκελ

Φορώντας ένα μωβ σακάκι και μαύρο παντελόνι, δηλαδή το ίδιο στυλ στο οποίο είχαμε συνηθίσει να τη βλέπουμε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της, η Άγκελα Μέρκελ εθεάθη να φεύγει από το σπίτι της για να πάει στο σούπερ μάρκετ.

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild μάλιστα υπογραμμίζει ότι η φωτογραφία έγινε στις 08:20 το πρωί σχολιάζοντας ότι η Μέρκελ εξακολουθεί να ξυπνά νωρίς αν και είχε πει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μετά την συνταξιοδότηση της θα είναι να κοιμηθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός την «συλλαμβάνει» στο σούπερ μάρκετ, συνήθιζε να κάνει ψώνια μόνη της και όσο ήταν καγκελάριος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ η σύνταξη που θα λαμβάνει υπολογίζεται περίπου στα 15.000 ευρώ μηνιαίως ενώ κάποιες δημοσιεύσεις τη θέλουν να σχεδιάζει τη συγγραφή αυτοβιογραφίας στην οποία θα περιγράφει πως πήρε τις πολιτικές αποφάσεις καθ’ όλη τη θητεία της.

Σαουδική Αραβία: «Kαλλώπιζαν» καμήλες με… μπότοξ

Οι διοργανωτές του μεγαλύτερου διαγωνισμού καμήλας στη Σαουδική Αραβία έθεσαν εκτός συναγωνισμού 43 ζώα εξαιτίας των μεθόδων «καλλωπισμού» που χρησιμοποίησαν οι ιδιοκτήτες τους.

Συγκεκριμένα, τους κατηγορούν ότι χρησιμοποίησαν μπότοξ, σιλικόνη, φίλερς, ενώ έφτασαν στο σημείο να φουσκώνουν μέρη του σώματος τους με αέρα προκειμένου να κάνουν τις καμήλες να δείχνουν πιο όμορφες.

Οι καμήλες επρόκειτο να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό που γίνεται αυτές τις μέρες για έκτη χρονιά με χρηματικό έπαθλο άνω των 66 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και τις προηγούμενες χρονιές ωστόσο φέτος βρέθηκαν 147 καμήλες που είχαν δεχθεί παρόμοιες περιποιήσεις.

Οι επίδοξοι νικητές τώρα θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα ανάλογα με τη βαρύτητα της παρέμβασης. Πχ. το πρόστιμο για τη χρήση μπότοξ ή ορμονών φτάνει τις 27.000 δολάρια ανά καμήλα ενώ το κόψιμο της ουράς ή το βάψιμο του τριχώματος ανέρχεται στις 8.000 δολάρια. Ο έλεγχος των ζώων γίνεται με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 11/12/2021