Ελλάδα

Θεματοφύλακες απήγαγαν με χειροπέδες διευθυντή σχολείου

10.12.2021 | 17:01 Eνσωμάτωση

Συνολικά 11 άτομα που δήλωσαν «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επιτέθηκαν στο άτυχο εκπαιδευτικό, τον χτύπησαν στην είσοδο του σχολείου και τον απήγαγαν με τις ύβρεις τους να διαδέχονται η μία την άλλη.

Οι περιγραφές μαθητών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στην απαγωγή του γυμνασιάρχη τους προκαλούν αίσθηση. Έχουν περάσει λίγα λεπτά από τη στιγμή που οι δράστες τον έβαλαν δεμένο πισθάγκωνα με χειροπέδες σε αυτοκίνητο για να τον πάνε σε αστυνομικό τμήμα και τα παιδιά βρίσκονται στα κάγκελα πάνω από τους πρώτους γονείς που έμαθαν τα όσα έγιναν και έσπευσαν στο σχολείο.

Τα αιτήματα των δραστών που δημιουργούν προβλήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή, οι μαρτυρίες για τις κινήσεις τους κ οι πρώτες καταθέσεις στην αστυνομία ρίχνουν φως στην πρωτοφανή υπόθεση.

Όλα ξεκινούν στις 07.30 το πρωί. Ο γυμνασιάρχης πλησιάζει για να μπει στο σχολείο όταν ξαφνικά περικυκλώνεται από 9 άντρες και 2 γυναίκες… Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μαθητών που βρίσκονται έξω αλλά και μέσα στο σχολείο. Με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να τον βρίζουν επειδή τηρεί τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο γυμνασιάρχης βρίσκεται με χειροπέδες πισθάγκωνα και οι δράστες τον βάζουν με τη βία σε αυτοκίνητο. Χωρίς ο εκπαιδευτικός να ξέρει που πηγαίνουν, ξεκινούν και ύστερα από λίγο φτάνουν στο αστυνομικό τμήμα του Αιγινίου Πιερίας, που βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω. Εκεί η ομάδα των 11 τον παραδίδει σε αστυνομικούς.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που στο παρελθόν έχουν συστηθεί και ως Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς συλλαμβάνονται από αστυνομικούς και το θέμα κάνει το γύρο της χώρας.

Η πρωινή επίθεση ήταν όπως φαίνεται μελετημένη και στοχευμένη. Όπως καταγγέλλουν γονείς αλλά και μαθητές ανάμεσα στους δράστες ήταν κι 3 γονείς μαθητών του σχολείου που δημιουργούν εντάσεις από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Πριν από λίγες μέρες όπως μας λένε μαθητές, είχαν προγραμματίσει έφοδο στο σχολείο που τελικά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή.

Οι δράστες ζητούν πολύ απλά να μην γίνεται κανένας έλεγχος για τον κορωνοϊό στο σχολείο. Ούτε μάσκες, ούτε rapid test ούτε αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας δέχονται.

Από το αστυνομικό τμήμα όπου απελευθερώθηκε, ο διευθυντής μεταφέρθηκε με μώλωπες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και το μεσημέρι επέστρεψε στο τμήμα για να δώσει κατάθεση.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το μεσημέρι άρχισε να σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των δραστών, με την υπόθεση να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης και την τοπική κοινωνία να παραμένει ανάστατη.

«Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να συνέβαινε και σε μας»

Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο η αντιπρόεδρος του 15μελούς του γυμνασίου Αιγινίου αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη σήμερα.

«Μετά βίας, έπειτα από την άντισταση που προέβαλε, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν σε κάποιο αυτοκίνητο» σημείωσε η μαθήτρια, τονίζοντας ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 10 άτομα, καθώς ήταν αρκετά νωρίς και δεν είχαν φτάσει όλα τα παιδιά στο σχολείο.

«Τρομοκρατηθήκαμε όσοι ήμασταν στο σχολείο, γιατί σκεφτήκαμε πως ότι συνέβη στους καθηγητές, μπορεί να συμβεί και σε μας» τόνισε η μαθήτρια του γυμνασίου, υπογραμμίζοντας ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν να σημειώνονται από τον Νοέμβριο, όταν μια μητέρα απείλησε τους καθηγητές.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 10/12/2021