Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σε κρίσιμη κατάσταση Τράγκας & Αιτωλίας Κοσμάς

10.12.2021 | 17:09 Eνσωμάτωση

Δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά τη διασωλήνωση ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος νοσηλεύεται για 6η ημέρα με κορωνοϊό στην εντατική του Σωτηρία.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο γνωστός δημοσιογράφος που μόλις είχε κολλήσει, βρισκόταν ακόμη ευδιάθετος στο σπίτι του. Το ίδιο και η σύζυγος του, Μαρία Καρρά, που βρίσκεται ακόμη σε καραντίνα στο σπίτι με ήπια συμπτώματα.

Ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος διασωληνώθηκε αργά χτες βράδυ, δεν έχει εμβολιαστεί ενώ πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη.

Διασωληνώθηκε η αδελφή του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς παλεύει για τη ζωή του διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, η 75χρονη αδερφή του διασωλήνωθηκε χτες βράδυ στο Αγρίνιο παρότι το νοσοκομείο δε διαθέτει από ΜΕΘ covid.

«Εκτός ΜΕΘ διασωληνώθηκε. Δεν μπορεί προς το παρόν να διακομιστεί μέχρι να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. Είναι στην κλινική Covid διασωληνωμένη. Ούτως ή άλλως είχε μπει σε βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο», είπε ο Παντελής Παπαθανάσης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Η κατάστασή της είναι τόσο σοβαρή που καθίσταται αδύνατη η διακομιδή της σε κάποια κοντινή ΜΕΘ. Όπως ο Μητροπολίτης Κοσμάς, έτσι και η 75χρονη αδερφή του δεν ήθελαν ούτε να εμβολιαστούν ούτε καν να νοσηλευτούν.

Θετική στον Covid γέννησε υγιέστατα δίδυμα

Αχτίδα αισιοδοξίας εν μέσω πανδημίας ο ερχομός διδύμων στα Γιάννενα από μια 22χρονη γυναίκα, θετική στον κορωνοϊό.

«Το κορίτσι διακομίστηκε από την Κέρκυρα χτες βράδυ λόγω Covid θετικό και δίδυμης κύησης. Πήγαν όλα καλά δόξα Τω Θεώ. Δύο αγοράκια πανέμορφα», είπε ο Παναγιώτης Τσίρκας, διευθυντής ΕΣΥ νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Η καισαρική έγινε στις 34 εβδομάδες κύησης. Η λεχώνα μεταφέρθηκε στην κλινική Covid του νοσοκομείου ενώ τα νεογνά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Η 22χρονη μητέρα η οποία είναι τελείως ασυμπτωματική, θα παραμείνει στην κλινική Covid για τις επόμενες 4 ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/12/2021