Υγεία

Κορωνοϊός – Αδέλφια κατέληξαν με διαφορά λίγων ωρών στο ίδιο νοσοκομείο

08.12.2021 | 18:04 Eνσωμάτωση

Δύο αδέλφια νόσησαν από κορωνοϊό και πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών στο νοσοκομείο του Ρίου, ιστορία που δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους γιατρούς.

Τα δύο αδέρφια νοσηλεύονταν με κορωνοϊό για εβδομάδες στο ίδιο νοσοκομείο. Πρώτος διασωληνώθηκε ο 64χρονος Σπύρος. Ο 55χρονος αδερφός του, υδραυλικός στο επάγγελμα, νοσηλευόταν με μάσκα οξυγόνου στη Δερματολογική Κλινική, που είχε μετατραπεί σε κλινική Covid και όλοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρει.

Ο κορωνοϊός όμως απεδείχθη πιο ισχυρός. Η κηδεία τους έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη.

«Η μητέρα μου ήταν η μόνη εμβολιασμένη στη ΜΕΘ»

Πάλεψε 9 ημέρες διασωληνωμένη με τον κορωνοϊό. Τι την έσωσε;

«Αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο, θα ήταν τελειωμένη υπόθεση. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει», λέει ο γιος της.

Όπως υποστηρίζει ο γιος της 63χρονης αποκλειστικά στο LIVE NEWS, στην εντατική των Σερρών η μητέρα του ήταν η μόνη εμβολιασμένη.

«Έμεινε εκεί για 9 ημέρες. Το σοκαριστικό ήταν ότι μιλούσα καθημερινά με το προσωπικό και μου είπαν ότι η μαμά μου ήταν η μόνη εμβολιασμένη από τα 16 περιστατικά. Με σόκαρε αυτό. 16 περιστατικά Covid και ήταν η μόνη εμβολιασμένη».

Αν και διπλά εμβολιασμένη, δεν γλίτωσε ούτε τη νοσηλεία, ούτε τη διασωλήνωση. Γλίτωσε όμως τα μη αναστρέψιμα.

«Η μητέρα μου ευτυχώς επειδή ήταν εμβολιασμένη, αυτό μας έσωσε. Το πρώτο πράγμα που κάνει ο ιός είναι να πνευμονική ίνωση. Καταλαμβάνει τους πνεύμονες και αρχίζει να νεκρώνει τους ιστούς. Εκεί ήταν ακριβώς που δούλεψε το εμβόλιο. Δεν έκανε καθόλου πνευμονική ίνωση και συνέχισε να λειτουργούν μόνοι τους οι πνεύμονες».

Ο κορωνοϊός την πρόλαβε λίγο πριν κάνει την 3η δόση και όπως εξηγεί ο γιος της, εκείνος ήταν που την έπεισε να σηκώσει αρχικά μανίκι.

«Ήταν λίγο διστακτική η μαμά αλλά της το έκοψα εγώ. Της είπα ‘αν δεν το κάνεις εγώ δεν πρόκειται να κατέβω εκεί’. Εν πάση περιπτώσει τα ξεπεράσαμε αυτά. Δεν είχαμε τέτοια προβλήματα στο σπίτι ευτυχώς».

Την Κυριακή αποσωληνώθηκε και πλέον μέσα από την απλή κλινική Covid του νοσοκομείου μετρά τις μέρες μέχρι το εξιτήριο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/12/2021