Υγεία

Κορωνοϊός – Εκατοντάδες οι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες

06.12.2021 | 18:01 Eνσωμάτωση

Σε χειρουργεία, σε κλινικές, σε κοινούς θαλάμους. Παντού βρίσκονται πλέον οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που σήμερα αγγίζουν πανελλαδικά τους 130.

«Έχουμε 12 περιστατικά στα χειρουργεία και 5 σε κοινούς θαλάμους», λέει ο Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

17 διασωληνωμένοι εκτός εντατικής το Ιπποκράτειο, 13 σήμερα το πρωί στο ΑΧΕΠΑ.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μόνο 6 εμβολιασμένοι και 116 ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στις ΜΕΘ της 3ης ΥΠΕ, ποσοστό 95,1%.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αντιδημοκρατικό να επιβάλλεις σε κάποιους να έχουν υγεία και δεν είναι αντιδημοκρατικό να μην μπορούν άλλοι ασθενείς να χρησιμοποιούν δομές υγείας», σημειώνει ο Γιώργος Βόντσιος, νοσηλευτής Ιπποκράτειου.

Ώρα μηδέν στο πανεπιστήμιο του Ρίου

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου ώρα μηδέν. Την ώρα που η μία κλινική μετά την άλλη μετατρέπεται σε Covid, δεκάδες ασθενείς λοιπών νοσηλειών βρίσκονται για ώρες πάνω σε φορεία και ράντζα περιμένοντας να νοσηλευτούν.

«Βρήκαν ΜΕΘ το ίδιο βράδυ για τον 58χρονο»

Μετά τον σάλο που ξέσπασε και τις δραματικές εκκλήσεις της συζύγου του μέσω του LIVE NEWS, βρέθηκε τελικά ΜΕΘ για τον 58χρονο Σπύρο που παρέμενε για 10 μέρες διασωληνωμένος εκτός εντατικής στο νοσοκομείο Αγρινίου.

«Το ίδιο βράδυ με πήραν τηλέφωνο ότι βρέθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ των Ιωαννίνων και ότι τον μετέφεραν το ίδιο βράδυ», λέει η σύζυγός του.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα της κ. Νίκης που είδε τον αρνητή μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά να βρίσκει αυθημερόν κρεβάτι, την ώρα που ο άντρας της πάλευε εκτός εντατικής για 10η ημέρα.

«Νιώθω δικαιωμένη εν μέρει κι εσείς με βοηθήσατε. Και συγχρόνως είμαι και θυμωμένη να πω που είναι έτσι οι καταστάσεις στη χώρα μας. Να μην απελπίζονται, να κάνουν τα εμβόλια γιατί πραγματικά τα εμβόλια σώζουν ζωές».

Στην κατάσταση του 58χρονου Σπύρου βρίσκονται εκατοντάδες ασθενείς που περιμένουν μια θέση στην εντατική.

Αλματώδη αύξηση κατά 79% είχαμε στις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και Θράκης ενώ μέσα στον Νοέμβριο νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες θετικές στον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/12/2021