Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα νέα μέτρα και τη διαχείριση της πανδημίας

04.12.2021 | 08:58 Eνσωμάτωση

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις αυριανές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής συζήτησαν ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης και οι δημοσιογράφοι Βούλα Κεχαγιά και Σταμάτης Ζαχαρός.

«Η εκλογική διαδικασία ξεκινάει αύριο στις 7 και μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο ανά την Ελλάδα όπου και αν βρίσκεται», ενημέρωσε για την εκλογική διαδικασία ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Η εκλογική διαδικασία δεν είναι αυτοσκοπός είναι το μέσο και το εργαλείο για να κινητοποιήσουμε την κοινωνική μας βάση, να απευθυνθούμε στους προοδευτικούς πολίτες και να βγούμε ισχυρότεροι», συμπλήρωσε.

«Αυτό είναι κάτι που το έχουμε προτείνει. Εδώ και πολύ καιρό. Ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να υπάρξει μια συνάντηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών», δήλωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει στηρίξει το Ε.Σ.Υ. Οι ΜΕΘ υπολειτουργούν και δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία.

«Ο  υποχρεωτικός εμβολιασμός με πρόστιμο 100 ευρώ είναι καθαρά ένα διάκρισης που έχει συνταγματικά προβλήματα και είναι και αντικοινωνικό. Στην ουσία έρχεται να πλήξει τους ασθενέστερους», σημείωσε για την υποχρεωτικότητα.

«Οι ενστάσεις ως προς το μέτρο που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση δεν επικεντρώνονται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά στην επιβολή προστίμου», υπογράμμισε η κ. Κεχαγιά.

«Η επίσπευση του εμβολιασμού ενδεχομένως να δείχνει κάποιους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες, όπως το τείχος ανοσίας», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος για τη μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δόσεων του εμβολίου.

«Για το γεγονός που φτάσαμε στα διλήμματα αυτά υπάρχουν ευθύνες που δεν ελέγχθηκε η πανδημία», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Κάθε πολιτική πρωτοβουλία και μάλιστα όταν βασίζεται στην επιστήμη τα αποτελέσματα της θα την χαρακτηρίσουνε. Εγώ βλέπω κάτι πολύ συγκεκριμένο. Τρεις ημέρες αυτό το θετικό μέτρο προστασίας των συμπολιτών μας αποδίδει και αποδίδει για να σώσει ζωές», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

«Αν επικεντρωθεί η συζήτηση στο πρόστιμο και στη κουβέντα που κάνουν κάποιες ελάχιστες παραδοξολογικές μειοψηφίες  θα χάσουμε το στόχο να σώσουμε ζωές», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 04/12/2021