Κόσμος

Καλημέρα από τους Έλληνες του εξωτερικού – Βόλτα στο Ντουμπάι!

04.12.2021 | 06:00 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι το Ντουμπάι έκανε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, όπου συνάντησε τον κ. Παναγιώτη Αζμάνη, Έλληνα κτηνίατρο, ο οποίος περιθάλπει γεράκια, γαζέλες και καμήλες!

«Είναι ένα από τα δύο κυνηγετικά γεράκια, η Καλλιόπη. Με τα γεράκια μπορούμε να κυνηγήσουμε πολλά και διαφορετικά θηράματα, το συγκεκριμένο κυνηγάει περιστέρια. Εργάζομαι στο βασιλικό νοσοκομείο στο Ντουμπάι», είπε ο κ. Αζμάνης συστήνοντας την παρέα του!

«Βρέθηκα το 2015 στο νοσοκομείο των γερακιών στο Ντουμπάι, είχα αρχικά ζητήσει να έρθω εδώ για δύο μήνες για πρακτική το 2010», είπε ο ίδιος.

«Η ζωή εδώ με την πανδημία είναι σχεδόν ομαλή. Είχαμε κάποιο lockdown για 3-4 μήνες. Τα κρούσματα έχουν πέσει αισθητά, αλλά υπάρχουν προφυλάξεις, όπως μάσκες, έλεγχοι, γάντια, αποστάσεις, μικρός αριθμός ατόμων στις συγκεντρώσεις. Αλλά η ζωή είναι ομαλή. Τα Εμιράτα έχουν 100% εμβολιαστικοί κάλυψη με την πρώτη δόση», εξήγησε ο κ. Αζμάνης σχετικά με την πανδημία εκεί.

«Για ένα γιατρό εδώ, ανάλογα και με την ειδικότητά του, ο μισθός του είναι πολλαπλάσιος από ό,τι στην Ευρώπη, αλλά και η ζωή είναι πολύ ακριβή», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 04/12/2021