Ελλάδα

Κακοκαιρία – Δήμαρχος Μεσολογγίου «Τα φαινόμενα μας ξεπέρασαν»

04.12.2021 | 10:23 Eνσωμάτωση

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται στο Μεσολόγγι, έχουν πλημμυρίσει ισόγεια σπίτια και καταστήματα, καθώς και δρόμοι, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ζημιές σε οικοσκευές, εμπορεύματα και οχήματα.

«Το Μεσολόγγι δεν έχει υποδομές ανάλογες των καιρικών φαινομένων όπως αυτές εξελίσσονται», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

«Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός της πόλης δεν φτάνει είναι ξεπερασμένος και ήταν ξεπερασμένος από το σχεδιασμό του. Οι αντλίες δουλεύουν για 20.000 κυβικά την ώρα, ενώ έπρεπε να είναι περισσότερες όπως δουλεύανε παλιά 30.000 κυβικά την ώρα. Χθες με την έντονη βροχόπτωση που πέσανε πολλά κυβικά νερό τα φαινόμενα μας ξεπέρασαν», πρόσθεσε.

«Χρειάζεται να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες στα ρέματα της πόλης και τα ρυάκια. Είναι επίπεδη πόλη και είναι σε πολλά σημεία όπως όλοι γνωρίζουμε κάτω από τη θάλασσα», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή αναμένουμε τη βοήθεια της πολιτείας. Η περιφέρεια και ο δήμος κάνουν ότι μπορούν», τόνισε ο κ. Λύρος.

«Χρειάζεται σχεδιασμός γιατί όπως είπα τα δυσκολότερα είναι μπροστά», δήλωσε.

«Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να χάνουν το βίος τους και κυρίως να χάνονται ανθρώπινες ζωές», τόνισε με αγανάκτηση ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου υπογράμμισε πως το Μεσολόγγι πλήττεται συχνά από την κακοκαιρία και εξέφρασε την αγανάκτηση των πολιτών.

«Πρέπει να καταγράψουμε έργα και όχι ζημιές», είπε ο κ. Λύρος.

O ίδιος καταλήγοντας τόνισε πως θα γίνει αυτοψία σε όλους τους αρμόδιους φορείς και καταγραφή των ζημιών για να αποδοθούν ευθύνες και να βοηθηθούν οι συμπολίτες του.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 04/12/2021