Κόσμος

Κορωνοϊός – Ραγδαία μετάδοση της «Όμικρον» δείχνουν τα στοιχεία

03.12.2021 | 16:42 Eνσωμάτωση

Η παραλλαγή Όμικρον έχει τριπλάσια ικανότητα να μολύνει κάποιον που είχε νοσήσει με COVID παλιότερα αναφέρουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Αφρική.

«Μελετήσαμε τις επαναμολύνσεις για τη Βήτα και τη Δέλτα και δεν είδαμε αύξηση των επαναμολύνσεων όταν ξεκίνησαν τα κύματα. Ωστόσο βλέπουμε αύξηση στις επαναμολύνσεις με την Όμικρον».

Παρά την αύξηση κρουσμάτων που έχει ξεπεράσει το 300% μέσα σε μερικές εβδομάδες, δεν έχουν αυξηθεί το ίδιο και οι νοσηλείες.

«Σε αυτό το στάδιο ακόμα και στην Γκουατένγκ όπου έχουμε το 72 με 80% των νέων κρουσμάτων, δεν έχουμε ακόμα φτάσει σε απειλητικό στάδιο με τις εισαγωγές και την διαθεσιμότητα κλινών», σημείωσε ο υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής.

Ερευνώνται ωστόσο τα δεδομένα των αυξημένων μολύνσεων με «Όμικρον» σε παιδιά και εγκύους.

«Το φαινόμενο των αυξημένων μολύνσεων σε παιδιά, νεαρές ηλικίες και εγκύους ερευνάται. Ελπίζουμε τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε βρει τις αιτίες αυτών των αυξημένων μολύνσεων».

Γεμίζει «Ο» η υφήλιος

Η μία μετά την άλλη οι χώρες συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα κρούσματα της «Όμικρον».

Η Νέα Υόρκη έγινε η δεύτερη πολιτεία που εντόπισε κρούσματα της νέας μετάλλαξης μετά την Καλιφόρνια.

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ για την κατάσταση στη Γερμανία όπου και ανακοινώθηκε lockdown για τους εμβολιασμένους.

Η χώρα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 73.000 νέα κρούσματα και 388 θανάτους, ενώ χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν ήδη προσφερθεί να βοηθήσουν διαθέτοντας κλίνες για ασθενείς κορωνοϊού.

Πυρετωδώς προετοιμάζονται για την έλευση της «Όμικρον» και οι χώρες της Ασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/12/2021