Ελλάδα

Απαγωγή Μαρκέλας – Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για την 34χρονη

03.12.2021 | 17:44 Eνσωμάτωση

Χαμόγελα ικανοποίησης και αγκαλιές έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από τους συγγενείς της 10χρονης, λεπτά μετά την ανακοίνωση της καταδίκης της 34χρονης που την άρπαξε και την κακοποίησε. 21 χρόνια και 7 μήνες κάθειρξη, χωρίς αναστολή.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Δικαιώθηκε το παιδί μου», είπε η μητέρα της 10χρονης.

Σοκαριστική απολογία

Στην απολογία της η 34χρονη περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο άρπαξε το παιδί.

«Εκείνο το πρωί έκανα χρήση. Δεν έβλεπα καθαρά τι ήθελα να κάνω. Πήγα στο σχολείο και τη συνάντησα. Έκρινα ότι ήταν φυσιολογικό να την πάρω σπίτι μου, για να βγάλω τα μητρικά μου αισθήματα. Ήρθε πρόθυμα, χωρίς βία», είπε η 34χρονη.

«Κανένα παιδί δεν μπορεί να φύγει από την οικογένειά του και να το αρπάζουν για 40 ώρες και να του κάνουν όλα αυτά», δήλωσε η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος της οικογένειας 10χρονης.

Ακούστε τους ισχυρισμούς της 34χρονης δράστιδας, η οποία δεν ζήτησε σε καμία στιγμή, συγνώμη για την πράξη της.

«Της είπα, αν θέλει, να κάνουμε μπάνιο. Εγώ δεν έβγαλα ποτέ τα ρούχα μου. Την έτριψα με το σαμπουάν, αλλά δεν την άγγιξα. Όσο ήταν στο μπάνιο, εγώ πήγαινα στην κουζίνα και έκανα χρήση ναρκωτικών. και πήρα και δύο ηρεμιστικά. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έκοψα μισό και της το έδωσα. Μετά της στέγνωσα τα μαλλιά και της έδωσα ρούχα να ντυθεί», συνέχισε η 34χρονη.

«Το είχε προετοιμάσει»

Η 34χρονη επέμεινε πως δεν κακοποίησε τη μικρή αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο με τον εισαγγελέα να είναι απόλυτος για την καταδίκη της.

«Το είχε προετοιμάσει. Επιθυμούσε αρπαγή κι όχι απλή φιλοξενία της ανήλικης. Χρησιμοποίησε ψέμα για να την παραπλανήσει. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανάμειξε στον χυμό τα ναρκωτικά για να μην μπορέσει η ανήλικη να αντισταθεί στις ανήθικες προθέσεις της», είπε η εισαγγελέας.

Ένοχος κρίθηκε και ο 41ος έτους συνεργός της 34χρονης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή.

Εν αναμονή της δίκης του εφετείου πλέον, θα ακολουθήσει και η εκδίκαση της αγωγής αποζημίωσης της οικογένειας, για την ηθική βλάβη που υπέστη το παιδί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/12/2021