Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 41χρονη που γέννησε πρόωρα και μετά διασωληνώθηκε

02.12.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Η 41χρονη γυναίκα γέννησε με καισαρική και η ίδια διασωληνώθηκε.

Δυστυχώς, μία ακόμη περίπτωση εγκύου με κορωνοϊό, ανεμβολίαστη, έρχεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά στα εμβόλια κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Πρόκειται για μία γυναίκα 41 ετών η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με προβλήματα στο αναπνευστικό, όντας έγκυος 5,5 μηνών.

Γέννησε πρόωρα και διασωληνώθηκε

Η 41χρονη γυναίκα γέννησε με καισαρική και η ίδια διασωληνώθηκε. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται στενά λόγω της προωρότητας.

Η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη και οι πληροφορίες λένε ότι δεν ήθελε να εμβολιαστεί, γιατί φοβόταν μην θέσει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη.

Η αξία του εμβολιασμού

Το μήνυμα της αξίας και της ασφάλειας του εμβολίου είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρο από τους γιατρούς που αναλαμβάνουν τις έγκυες.

« Είδαμε πως στην περίπτωση της Παρθένας Κουτμερίδου, όταν αρρωστησε η γυναίκα, ο σύζυγός της πήγε σε πνευματικό και όχι σε γιατρό. Όταν αρρωσταίνει κάποιος είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι πρέπει να πάει σε γιατρό και όχι σε πνευματικό», τόνισε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/12/2021