Ελλάδα

Άγνωστη ζήτησε μίζα 3.500 ευρώ για ένα κρεβάτι στην εντατική

29.11.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Μίζα 3.500 ευρώ για να βρει κρεβάτι σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος φέρεται να ζήτησε άγνωστη γυναίκα από συγγενείς ασθενούς που νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Το περιστατικό συνέβη στις 24 νοεμβρίου και την καταγγελία έκανε γνωστή ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Πήρε τηλέφωνο αυτή η κυρία λέγοντας όνομα και επώνυμο ότι είμαι επιτακτική υγειονομικός, δεν ήξερε να εκφραστεί μάλλον εννοούσε επιταγμένος γιατρός, έχω πολλές γνώσεις και πολλές γνωριμίες. Εάν θέλετε να μπει ο πατέρας σας στη ΜΕΘ πρέπει να πληρώσετε χρήματα, 3.500€ για να μπορέσω να το κάνω αυτό» σημείωε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κατσάκας.

Υποψιασμένος ο γαμπρός του ασθενούς καθώς είναι αστυνομικός κάλεσε αμέσως τον διοικητή του νοσοκομείου και ανέφερε το περιστατικό. Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν οι διαδικασίες από το νοσοκομείο για να ελεγχθεί η καταγγελία και η ταυτότητα της γυναίκας αυτής.

«Διαπίστωσα ότι αυτό το όνομα της κυρίας δεν υπάρχει στο νοσοκομείο, ούτε σα νοσηλευτής, ούτε σαν γιατρός επομένως καταλάβαμε ότι ήταν κάποιος που ήθελε να αποσπάσει χρήματα, ήταν απατεώνισσα» πρόσθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Επενδύουν στον πανικό και τον φόβο

Ο άντρας της γυναίκας που κάλεσαν για να ζητήσουν χρήματα καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Το τελευταίο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα εντάσσεται στη γενικότερη δράση σπείρας που δρα εκμεταλλευόμενη την αγωνία ασθενών κα επενδύει στον πανικό και τον φόβο των συγγενών.

«Βέβαια ο αστυνομικός μας ανέφερε ότι κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στο Παπανικολάου» συμπλήρωσε ο κ. Κατσάκας.

Η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθεί ποια ήταν η επιτήδεια και ποια η σχέση της με το νοσοκομείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/11/2021