Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα νέα μέτρα & την διαχείριση της πανδημίας

28.11.2021 | 09:12 Eνσωμάτωση

Τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, την ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη Ο και την αύξηση των κρουσμάτων σχολίασαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, ο Δημήτρης Βέττας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι δημοσιογράφοι Βασίλης Κανέλλης και Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την εξέλιξη των εμβολιασμών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνει lockdown.

«Δεν θα γίνει lockdown. Τα τωρινα δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει, για την μετάλλαξη «Όμικρον» θα ξέρουμε σε 2-3 βδομάδες. ο Κόσμος πρέπει να πάει να εμβολιαστεί. Χθες έγιναν 7 εκατομμύρια μονοί εμβολιασμοί, ωστόσο, πρέπει να είμαστε σκεπτικοί, για το μέλλον αν δεν πάει ι κόσμος να εμβολιαστεί» τόνισε ο κ. Γαϊτάνης.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Βέττας , μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής των πορσώπων που πλαισιώνουν τις καίριες θέσεις για την διαχέιρηση της πανδημίας

«Θα ήταν προτιμότερο να αλλάξει ο υπουργός για να μην φτάσουμε τους 18 χιλιάδες νεκρούς. Ο Θάνος Πλεύρης δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Το πρόβλημα είναι οι νεκροί όχι το lockdown. Η κυβέρνηση δε κανει τίποτα για να χτυπήσει τον ιό εκεί που παραγεται ο ιός. Εαν ηταν καθημερινή, θα υπηρχε συνωστισμός στα ΜΜΜ και στα σχολεία. Προτείνω μία μέση λύση, θα μπορουσε σε συγκεκριμένες περιοχες να υπάρξει μία ενίσχυση των ΜΜΜ», τόνισε ο κ. Βέττας.

«Τυπικά υπαρχει ενα lockdown ανεμβολίαστων και πιστεύω ότι θα γίνει κάποια στιγμή. Δεν τηρούνται τα μέτρα, υπάρχει συνωστισμός, και οι εμβολιασμένοι μπορέι να φέρουν τον ιό και να μη το γνωρίζουν», σχολίασε ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης του in.gr, Βασίλης Κανέλλης.

«Τα πλούσια κράτη κλείνουν τα μάτια τους . Γιατί τα μέτρα δεν πάρθηκαν νωρίτερα, δηλαδή από το Σεπτέμβρη, ενώ είχαμε ανοίξει τον τουρισμό; Δεν υπάρχει επιδημία ανεμβολίαστων, γιατί ο εμβολιασμένος κολλαει και μεταφέρει τον ίο. Ενίσχυση στα ΜΜΜ έχει γίνει, και έχει υπάρξει πρόοδος αλλα χρειάζεται περαιτέρω. Όσο αφορά στα σχολεία, πρόκειται για μία μεγάλη αλυσίδα μετάδοσης», ανέφερε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Γαϊτάνης απάντησε για τα μέτρα λέγοντας πως τα μέτρα πάρθηκαν από το καλοκαίρι.

Τα μέτρα πάρθηκαν από το καλοκαίρι στα νοσοκομεία. Ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα τουεμβολιασμού στους υγειονομικούς. Στις ηλικίες έως 17, είχαμε λιγότερα κρούσματα γιατί έχουμε εκτεταμένο testing. Η κυβέρνηση δαπανα ένα μεγάλο ποσό για το testing, και στα νοσοκομεία οικλίνες ΜΕΘ έχουν αυξηθει», σχολίασε ο κ. Γαϊτάνης.

Επιπλέον, στάθηκε στην ανάγκη των εμβολιασμών.

«Έχουμε 500 χιλιάδες, νεα ραντεβού εμβολιασμού, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό αριθμό, ωστόσο έχουμε περισσότερο νεκρούς από τον προηγούμενο καιρο. Εμβολιαζόμαστε για την πανδημια, όχι γιατί το λέει η κυβέρνηση,γ’ αυτό πρέπει να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί, για να ελαφρύνει το σύστημα και οι ΜΕΘ», κατέληξε ο κ Γαϊτάνης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 28/11/2021