Κόσμος

Κορωνοϊός – Συναγερμός στην Ευρώπη για την «Όμικρον» – Πού έχουν εντοπιστεί κρούσματα

28.11.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στην Ευρώπη, αναγκάζοντας όλο και περισσότερες χώρες να πάρουν μέτρα για τον περιορισμό της.

Τουλάχιστον 13 κρούσματα μετρά η Ολλανδία, τρία η Γερμανία, από δύο η Βρετανία, το Βέλγιο και η Δανία, από ένα η Τσεχία, η Αυστρία και η Ιταλία.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για άτομα που επέστρεψαν τις τελευταίες μέρες από χώρες της Νότιας Αφρικής. Οι ολλανδικές Αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα ανάμεσα στους 600 επιβάτες δύο πτήσεων που έφτασαν από τη Νότια Αφρική που τώρα βρίσκονται σε καραντίνα.

Βρετανία

Στην Βρετανία ο εντοπισμός δύο μολύνσεων με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού έφερε έκτακτα μέτρα.

Από την ερχόμενη Τρίτη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα εμπορικά καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ισραήλ

Με ένα επιβεβαιωμένο και επτά ύποπτα κρούσματα της «Όμικρον», το Ισραήλ κλείνει τα σύνορα για όλους τους επισκέπτες.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από απόψε τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ελβετία

Καραντίνα 10 ημερών για τους ταξιδιώτες από χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον επέβαλε και η Ελβετία.

Η Ισπανία απαγορεύει από σήμερα την είσοδο στους ανεμβολίαστους Βρετανούς, ενώ ο Γάλλος υπουργός Υγείας θεωρεί πως είναι θέμα ωρών ο εντοπισμός κρούσματος του νέου στελέχους στη χώρα.

Στη Νότια Αφρική, η οργή περισσεύει για τον αεροπορικό αποκλεισμό της χώρας και των γειτόνων της.

Καθώς τα κρούσματα στην Ευρώπη ανεβαίνουν, οι ειδικοί συνιστούν τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Όπως λένε, η έλλειψη των σκευασμάτων από τις φτωχές χώρες είναι ο λόγος που ένας νέος κίνδυνος απειλεί και πάλι ολόκληρο τον πλανήτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2021