Κόσμος

Κορωνοϊός – Οι χώρες της Ευρώπης λαμβάνουν μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον

28.11.2021 | 06:21 Eνσωμάτωση

Υποχρεωτικές μάσκες στα εμπορικά καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τεστ PCR για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον.

Το τεστ πρέπει να γίνεται τη δεύτερη μέρα μετά την άφιξη και ο επισκέπτης να μπαίνει σε καραντίνα έως ότου το αποτέλεσμα βγει αρνητικό.

Το Ισραήλ αναμένεται να απαγορεύσει την είσοδο επισκεπτών από όλες τις χώρες για δύο εβδομάδες. Η χώρα προτίθεται να χρησιμοποιήσει και πάλι αντιτρομοκρατική τεχνολογία παρακολούθησης τηλεφώνων σχετικά με την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο των επαφών για να συγκρατήσει την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης.

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη Βαυαρία.

Στην Ιταλία εντοπίστηκε ένα κρούσμα σε άτομο που πρόσφατα επέστρεψε από την Μοζαμβίκη.

Στη Τσεχία επιβεβαιώθηκε το κρούσμα σε γυναίκα που επέστρεψε από τη Ναμίμπια μέσω Νότιας Αφρικής και Ντουμπάι.

Δύο πιθανά κρούσματα στη Δανία.

Πολλά από τα 61 κρούσματα που βρέθηκαν ανάμεσα στους 600 επιβάτες των δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική, οι οποίοι έφτασαν στο Άμστερνταμ το βράδυ της Παρασκευής, είναι πιθανότατα κρούσματα της νέας παραλλαγής.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι δεν απέκλεισε την πιθανότητα η μετάλλαξη να βρίσκεται ήδη στη χώρα.

Χυδαία χειρονομία από τον ακροδεξιό πιθανό προεδρικό υποψήφιο σε γυναίκα στη Γαλλία

Την ψυχραιμία του φαίνεται πως έχασε ο ακροδεξιός τηλεοπτικός σχολιαστής και πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Ερίκ Ζεμούρ όταν επισκέφθηκε τη Μασσαλία όπου έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και συνθήματα ότι δεν είναι αποδεκτός στην αντιρατσιστική πόλη.

Το χειρότερο ήρθε όταν μια γυναίκα, ισχυριζόμενη πως είναι οπαδός του, πλησίασε το αυτοκίνητό και όταν εκείνος κατέβασε το παράθυρο, του έδειξε μεσαίο δάχτυλο.

Τότε ο Ζεμούρ απάντησε κάνοντας την ίδια χυδαία χειρονομία όμως ταυτόχρονα πρόσθεσε και ένα ακόμη πιο χυδαίο σχόλιο, προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις στη Γαλλία.

Μεγάλη διαδήλωση στην Τουρκία εναντίον της βίας κατά των γυναικών

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη κατά της βίας εναντίον των γυναικών, λίγες μέρες μετά την καταστολή άλλης διαδήλωσης που διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη.

Οι γυναίκες κρατούσαν και φώναξαν συνθήματα και ζήτησαν να ληφθεί άμεση δράση εναντίον της έμφυλης βίας στην Τουρκία όπου κάθε χρόνο γίνονται εκατοντάδες γυναικοκτονίες. Τα περιστατικά βίας εναντίον των γυναικών είναι πολύ συχνά στη χώρα – μόλις πρόσφατα υπήρξε περιστατικό δολοφονίας μιας γυναίκας από άνδρα που δεν την ήξερε καν, απλά είχε αποφασίσει να σκοτώσει κάποια γυναίκα.

Το κλίμα δυναμίτισε και η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να αποσύρει τη χώρα τον περασμένο Ιούλιο από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 28/11/2021