Ελλάδα

Κορωνοϊός – Αρνητές εισβάλλουν στα νοσοκομεία & απειλούν γιατρούς

28.11.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Ξεπερνά τη φαντασία πέραν της λογικής η δράση αντιεμβολιαστών. Τάγματα αρνητών εισβάλουν σε νοσοκομεία, απειλούν τους γιατρούς και προσπαθούν να αποτρέψουν τη διασωλήνωση ασθενών σπρώχνοντάς τους στον θάνατο.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο αρνητών της πανδημίας, που φτάνουν στο σημείο ακόμη και να εισβάλλουν σε νοσοκομεία, προσπαθώντας να παρέμβουν στο έργο των γιατρών και να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών.

Νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και ζητούν την παρέμβαση του κράτους σε τέτοια περιστατικά.

«Είχαμε δει ομάδες ανθρώπων καθοδηγούμενες από συγκεκριμένα πολιτικά μορφώματα ακροδεξιάς προέλευσης να εισβάλλουν στα νοσοκομεία προπηλακίζοντας ιατρούς και απειλώντας τους να μην δια σωληνώνουν βαρέως πάσχοντες ασθενείς, δηλαδή πρακτικά θέλοντας να τους αφήσουν να πεθάνουν./πρέπει επιτέλους να δοθεί μία λύση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος Πάνος Παπανικολάου.

Οι «Αυτόχθονες Έλληνες» εισβάλλουν σε νοσοκομεία

Το τελευταίο περιστατικό με αρνητές να εισβάλλουν σε νοσοκομείο σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Και ήταν μέλη ομάδας αρνητών που ήδη έχει σχηματιστεί εναντίον τους δικογραφία και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα

«Οι λεγόμενοι ‘Αυτόχθονες Έλληνες’ ήταν η ίδια ομάδα που είχε κάνει εισβολή και στο Θριάσιο», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Σε πολλά περιστατικά χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσουν την εισβολή στις ΜΕΘ

«Προπηλάκισαν υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ταυτόχρονα παραβίασαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με κίνδυνο να προκαλέσουν διασπορά της πανδημίας, και αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το σημαντικότερο, ότι συνάδελφοι υγειονομικοί δεν έχουν καμία υγειονομική κάλυψη και ακόμα και όταν δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους δεν υπάρχει καμία παρέμβαση», σημείωσε ο πρόεδρος Σωματείου Θριάσιο Μανώλης Βαρδάκης.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, και ο κίνδυνος για κλιμάκωση των επιθέσεων είναι αισθητός.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2021