Πολιτική

Φώφη Γεννηματά – Συγκίνηση στο μνημόσυνο για το θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

28.11.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πρώτο νεκροταφείο.

40 ημέρες πέρασαν από το πάνδημο τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά αλλά η συγκίνηση και η οδύνη παρέμεινε στις καρδιές και τα μάτια όλων όσοι βρέθηκαν στο Α’ νεκροταφείο για το μνημόσυνο.

Το πένθος παραμένει βαρύ. Ο σύζυγός της και τα τρία της παιδιά έκανα τη συγκίνηση ακόμη μεγαλύτερη. Άφησαν από ένα τριαντάφυλλο στον οικογενειακό τάφο της μητέρας τους και για μια ακόμη φορά επέδειξαν περίσσιο ψυχικό σθένος, το ίδιο με εκείνο που είχε και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά στη μάχη της με τον καρκίνο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το παρών έδωσαν ιστορικά στελέχη του κόμματος και πλήθος κόσμου προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

«Η Φώφη Γεννηματά μας λείπει. Μας λείπει ανθρώπινα με το ήθος της, με την αξιοπρέπειά της αλλά και με τη γενναιότητα και τη δυναμική της», σημείωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ.

Στο Α΄ νεκροταφείο βρέθηκε σύσσωμη η ΚΟ του κόμματος, στελέχη και απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

«Όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο δύσκολο. Γιατί χάνεται η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη και μένει ο πόνος», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Νιώθουμε σαν να είναι ανάμεσά μας συνεχώς. Να τριγυρίζει με το χαμόγελό της, να μας συμβουλεύει, να μας δίνει οδηγίες», σημείωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο «ήλιος» με υπογραφή Φώφης Γεννηματά

Ο «ήλιος» βγήκε και πάλι στην έδρα του ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα να τιμά την μνήμη της Φώφης Γεννηματά υλοποιώντας μια ιδέα που συνέλαβε η ίδια αλλά δεν πρόλαβε να τη δει να ολοκληρώνεται.

«Σήμερα την τιμά και το κόμμα. Γιατί εκτός από τα βιολογικά παιδιά της Φώφης, ήρθαμε να τιμήσουμε και το πολιτικό τέκνο της Φώφης Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής», σημείωσε ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης.

Ήταν ένα είδος πολιτικού μνημόσυνου της Φώφης, με την οικογένειά της να βλέπει με περηφάνεια τις βασικές αρχές της ενότητας και της αυτόνομης πορείας να ενσωματώνονται στην πρόσοψη του κτιρίου.

Στο πλευρό της οικογένειας ήταν διαρκώς ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο στο Ά νεκροταφείο όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Θα θυμόμαστε πάντα τη Φώφη, για τη δύναμή της, τη μεγάλη της προσφορά στην παράταξη και βέβαια την παρακαταθήκη της για το ήθος και τη γενναιότητά της που μας άφησε», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Η συγκίνηση μεταφέρθηκε στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, με τον διευθυντή του πολιτικού της γραφείου Μανώλη Όθωνα να μιλά για εκείνη σαν να είναι ακόμη στη ζωή.

«Μου είπες ‘η ζωή σπρώχνει τα πράγματα βίαια προς τα μπρος Μανώλη και θα πάρουν τον δρόμο τους κι έτσι πρέπει να γίνει’».

Πάνω από την είσοδο, οι Αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη με την υπογραφή του ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2021