Ελλάδα

Ψευτογιατρός – Συνεχίζεται η δίκη – Μάχη με τον χρόνο να προλάβουν το 18μηνο

26.11.2021 | 17:27 Eνσωμάτωση

Οι τύψεις και τα αναπάντητα ερωτήματα κατακαίνε τα σωθικά τους. Τα λόγια και οι λυγμοί τους στο δικαστήριο προκαλούν συγκίνηση. Οι ελπίδες αποδείχθηκαν ψεύτικες και οι ίδιοι αισθάνονται συνυπεύθυνοι.

Είναι οι στενοί συγγενείς θυμάτων του ψευτογιατρού που περιγράφουν τον τρόπο που οι δικοί τους άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή. Οι γονείς ενός 16χρονου παιδιού ράγισαν καρδιές με τα λόγια τους.

«Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο, πώς το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δεν πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Η μητέρα του 16χρονου κατέθεσε πως ο 48χρονος κατηγορούμενος την έπεισε πως το παιδί της έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και θα είχε πλήρη ίαση.

Του έδωσαν 22.000 ευρώ για ενέσεις που τους υποσχόταν ότι θα έκαναν θαύματα, με την κατάσταση του παιδιού ωστόσο να επιδεινώνεται διαρκώς.

«Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα που πήρα από την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε ‘εγώ μπορώ να τις παράσχω’. Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Ο γιατρός έδειχνε ήρεμος και έμπειρος από την πρώτη συνάντηση με τους γονείς του παιδιού.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χτυπάει το κινητό του και μας λέει ότι είναι μια πασίγνωστη σύζυγος γνωστού επιχειρηματία και τον παρακαλάει να βοηθήσει ένα παιδάκι. Το βλέμμα του, η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, που τον πίστευες. Έφυγα από τη συνάντηση και είπα ‘δείτε που υπάρχει θεραπεία για καρκίνο και μας την κρύβουν’», λέει ο πατέρας του 16χρονου.

Οι γονείς βλέπουν το παιδί τους να αργοσβήνει αλλά όπως τόνισαν στο δικαστήριο, ακόμα και τότε ο κατηγορούμενος τους διαβεβαίωνε πως όλα θα πάνε καλά.

Ήταν εκείνοι που γνώρισαν τον ψευτογιατρό στους γονείς της 14χρονης, που επίσης πέθανε λίγους μήνες μετά το παιδί τους.

«Πρόεδρος: Το παιδί, εάν δεν είχε γίνει όλο αυτό με τον κατηγορούμενο, θα ζούσε;

Πατέρας 16χρονου: 100%. Με το χειρουργείο των Γερμανών, θα ζούσε τρία χρόνια. Ξέραμε ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε τον δρόμο κατηγορούμενου.

Πρόεδρος: Όταν τον αποκαλούσατε γιατρό πως αντιδρούσε;

Πατέρας 16χρονου: Δεν αντιδρούσε. Σε καμία περίπτωση, δε θα πηγαίναμε σε βοτανολόγο, εμείς είχαμε τους καλύτερους γιατρούς».

Πρώτος στο δικαστήριο κατέθεσε ο γιος θύματος που πέθανε το 2015 από καρκίνο του πνεύμονα.

«Τον πατέρα μου τον αγαπούσαμε, ό,τι κάναμε το κάναμε για το καλό».

Ο ψευτογιατρός σε αυτή την περίπτωση κατηγορείται ότι έπεισε τον ασθενή και τους συγγενείς του να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσει τη δική του συνταγή.

«Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου και του λέω ‘τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ’ και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριό του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξένα κύτταρα».

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος που παρουσιαζόταν άλλοτε ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία που ειδικευόταν στην θεραπεία καρκινοπαθών και άλλοτε ως πιλότος μαχητικών, κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες αλλά και για χρηματικές απάτες συνολικού ύψους άνω των 800.000 χιλιάδων ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/11/2021