Καιρός

Τοπικές βροχές σήμερα & ενίσχυση των βοριάδων στα Δωδεκάνησα

25.11.2021 | 06:40 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Πέμπτη, οι τοπικές βροχές θα συνεχιστούν μέχρι νωρίς το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα νότια, και συγκεκριμένα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πολύ γρήγορα όμως θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και γενικά μια βελτιωμένη εικόνα του καιρού.

Μάλιστα στη Δυτική Ελλάδα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα αρχικά. Ωστόσο από το απόγευμα θα αρχίζει να συννεφιάζει και θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στη δυτική Ελλάδα και θα επεκταθούν ανατολικότερα προς την υπόλοιπη χώρα, επηρεάζοντας την Παρασκευή τις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Στους 13 στα κεντρικά και βόρεια και 17-19 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα προσεγγίσουν τους 14-17 και θα φτάσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου στα νότια. Ωστόσο μικρή πτώση αναμένεται στις ελάχιστες θερμοκρασίες νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5-6, το βράδυ θα ενισχυθούν σημαντικά στα 7-8 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο το πρωί μέχρι 6-7 μποφόρ, γρήγορα θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά, η οποία θα πυκνώσει τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού, με τοπικές νεφώσεις και κάποια διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 25/11/2021