Ελλάδα

Παραδειγματική τιμωρία των δραστών που σκότωσαν άδικα 13 γυναίκες

25.11.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Ανατριχιαστικός είναι ο αριθμός με τις κακοποιήσεις γυναικών. Χθες σε συνέδριο για την βία κατά των γυναικών βρέθηκε η Ιωάννα Παλαιοσπύρου αλλά και η οικογένεια Τοπαλούδη που μίλησαν για το Γολγοθά που βιώνουν και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Γαρυφαλλιά, Ελένη, Ερατώ. Θύματα αποτρόπαιων εγκλημάτων. Οι μητέρες του ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε το CSI Ινστιτούτο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, χθες, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και συντόνισε ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασοπόπουλος.

«Τα ισόβια να είναι ισόβια, να μην μειώνονται οι ποινές διότι τα θύματα μας έχουν καταδικαστεί ερήμην τους», υπογράμμισε η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα Γαρυφαλλιάς

«Ενώνουμε τις φωνές μας για ένα αύριο πιο καλό, πιο ήσυχο βοηθήστε», τόνισε η Ελένη Κρεμασιώτη, μητέρα Ερατούς.

«Η πολιτεία κωφεύει, καμία υποστήριξη», είπε η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα Ελένης.

Το παρών στο συνέδριο έδωσε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.

Παρά το πόνο τους με δύναμη ψυχής οι μητέρες που έχασαν τις κόρες τους άδικα και βάναυσα ζητούν να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

«Ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς της αφαίρεσε τη ζωή με τα χέρια του, είναι ο χειρότερος φόνος», ανέφερε Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα Γαρυφαλλιάς

«Το όπλο της Γαρυφαλλιάς ήταν τα χέρια, του δικου μου του παιδιού ήταν όπλο, και στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν το παιδάκι της», σημείωσε η Ελένη Κρεμασιώτη, μητέρα Ερατούς.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι σύμβολα ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και άνθρωποι που έχουν παλέψει πάρα πολύ. Παίρνουμε μαθήματα», τόνισε ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Στο συνέδριο για την εξάλειψη της με κεντρικό μήνυμα «γίνε άνθρωπος» τονίστηκε η ανάγκη για τη λήψη επιπλέον μέτρων από την Πολιτεία για τα θύματα της έμφυλης βίας και όχι μόνο.

Οι οικογένειες των θυμάτων ενώνουν τις φωνές τους για να σταματήσει η βία σε βάρος των γυναικών και όχι μόνο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών δήλωσε Τάκης Θεοδωρικάκος «αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Δεν μένουμε μόνο στα λόγια. Η ελληνική αστυνομία καλεί τις γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσουν, να τα καταγγείλουν και να ξέρουν ότι θα έχουν τη στήριξη του κράτους και της πολιτείας και ασφαλώς θα έχουν τη στήριξη της ελληνική αστυνομίας».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/11/2021