Ελλάδα

Ψευτογιατρός – Νέα διακοπή στη δίκη – Νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό

23.11.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Το πρωί της Τρίτης 23/11/2021 περίμεναν μιάμιση ώρα μία ένορκο που είχε καθυστερήσει να φτάσει στο δικαστήριο και ύστερα επικράτησε αλαλούμ όταν οι δικηγόροι του ψευτογιατρού ενημέρωσαν την έδρα ότι ο «Dr. Kontos» νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό, αλλά δεν έχουν έγγραφο που να το επιβεβαιώνει, ούτε εξουσιοδότηση από τον πελάτη τους η δίκη να συνεχιστεί εν τη απουσία του.

Για ηθελημένο «ροκάνισμα» του χρόνου ως τα μέσα Δεκέμβρη οπότε και θα αφεθεί ελεύθερος λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προφυλάκισής του, έκαναν λόγο οι συνήγοροι των θυμάτων του.

«Θεωρώ ότι θα έχουμε πρόβλημα. Θα αποφυλακιστεί. Κατηγορείται για 12 θανάτους και θα βγει και δεν αποκλείεται να καταφέρει να διαφύγει», σημείωσε έξω από τα δικαστήρια ο δικηγόρος των θυμάτων, Στέλιος Σούρλας.

Ο Νίκος Κοντοστάθης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κάθεται στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. 16 ακόμα άτομα που είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικής στην Αθήνα, ένας πρώην υπουργός με την ιδιότητα του γιατρού και μοναχοί, κατηγορούνται ως συνεργοί του.

Δήλωσε ασθενής

Ο ψευτογιατρός είχε δηλώσει ότι είναι κρούσμα κορωνοϊού την πρώτη ημέρα της δίκης στις 12 Νοεμβρίου και η υπόθεση είχε λάβει αναβολή για σήμερα. Ωστόσο, πιστοποιητικό που να βεβαιώνει ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο.

«Θεωρώ ότι είχαν όλο τον χρόνο να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα κι ότι όλα γίνονται για κωλυσιεργία», συμπλήρωσε ο κ. Σούρλας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν η διαδικασία να «παγώσει» έως ότου ο ψευτογιατρός είναι σε θέση να παραστεί στη δίκη του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, καθώς τα θύματά του είναι ήδη ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, που είτε έχουν χάσει εξαιτίας του Κοντοστάθη αγαπημένους τους, είτε είναι οι ίδιοι βαριά άρρωστοι και πάλι εξαιτίας του.

Αργά το μεσημέρι, προσκομίστηκε τελικά έγγραφο που βεβαιώνει την νοσηλεία του ψευτογιατρού, με το δικαστήριο διακόπτει για την Πέμπτη με την ελπίδα να ξεκινήσει η δίκη.

«Εστάλη βεβαίωση από τον Ευαγγελισμό ότι νοσεί από κορωνοϊό», τόνισε ο κ. Σούρλας και σημείωσε:

«Μας κάνει εντύπωση ότι ούτε σ’ αυτήν την στιγμή δε σέβεται τους συγγενείς των θυμάτων, μας ταλαιπωρεί, κάνει παρελκυστικά αιτήματα προκειμένου να παρέλθει το 18μηνο».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/11/2021