Καιρός

Άστατος ο καιρός την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

22.11.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα.

Κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα δεχτούν από το πρωί τμήματα του Ιονίου, η Πελοπόννησος. Μάλιστα στην Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά νοτιοδυτικά, αναμένεται τα φαινόμενα να είναι έντονα το απόγευμα. Καταιγίδες προβλέπονται επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ θα επηρεαστούν και οι Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές αναμένονται από το μεσημέρι και στη συνέχεια και θα είναι τοπικές. Εξαίρεση η ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, όπου θα βρέχει από νωρίς το πρωί. Το κομμάτι της χώρας όπου πιθανόν να σημειωθούν οι λιγότερες βροχές και σε έκταση και σε ένταση, είναι η Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 17-18 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 20 στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα πλησιάσει τους 21-22 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις, για αυτό το λόγο η υγρασία θα είναι αυξημένη. Στο Ιόνιο 3-5, στα νότια και 6 μποφόρ, και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης από το πρωί, μέχρι και το τέλος της ημέρας, με μια ύφεση των φαινομένων το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 14-19 , με νοτιάδες 3-5, το μεσημέρι και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, με βροχές από το απόγευμα και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία 11-17 και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 22/11/2021