Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα νέα μέτρα και τη διαχείριση της πανδημίας

20.11.2021 | 09:00 Eνσωμάτωση

Την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πολιτική αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν οι δημοσιογράφοι Βούλα Κεχαγιά – Σταμάτης Ζαχαρός, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αυτό που συμβαίνει στην κεντρική Ευρώπη είναι ότι παρά των υψηλό αριθμό εμβολιασμών και ότι υπάρχει μία πίεση στο σύστημα υγείας. Δεδομένου ότι δεν επιστρέφουμε στην κανονικότητα όπως είχε από την αρχή προβλεφθεί. Πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί», δήλωσε η ευρωβουλευτής ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

«Οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν σε ΜΕΘ. Όλη η εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη είναι ότι το σύστημα υγείας δέχεται πίεση από τους ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επαναλαμβάνει τον εαυτό της. Παλινωδεί, έρχεται με μέτρα, ημίμετρα», ανέφερε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και στην αστυνομία και στο στρατό», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας.

«Ο κ. Πολάκης είναι ένας βουλευτής που έχει εμβολιαστεί και θα πρέπει να πει και η κυβέρνηση αν υπάρχουν στις τάξεις της κοινοβουλευτικής της ομάδας αν έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη.

«Επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με πολίτες έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν πιο εύκολα», συμπλήρωσε η κ. Κεχαγιά.

«Αυτό οφείλει να κάνει μια κυβέρνηση απέναντι σε ένα άγνωστο ιό. Δεν ξέρουν ούτε οι επιστήμονες θα καταλήξουν τώρα μερικοί, οδοντίατροι, δικηγόροι, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο κοινοβούλιο για το αν είναι σωστό να κάνουμε αυτό ή όχι;», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός.

Και συνέχισε «παντού στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους».

«Η κυβέρνηση αναζητά διάφορους λόγους για να αποκρύψει τις πολιτικές της επιλογές σε χώρους που έχει πολιτικές επιρροές», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη», είπε η κ. Σπυράκη.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 20/11/2021