Κόσμος

Κορωνοϊός – Η πανδημία «κλειδώνει» και πάλι την Ευρώπη – Επαναφέρει το lockdown η Αυστρία

20.11.2021 | 06:52 Eνσωμάτωση

Το «φάντασμα» ενός καθολικού lockdown πλανάται και πάλι πάνω από την Ευρώπη, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας και να σωθούν τα Χριστούγεννα.

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επιστρέφει σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών. Με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, να είναι πάνω από 15.000, και το εθνικό σύστημα υγείας να απειλείται με blackout η κυβέρνηση επαναφέρει το lockdown για όλους.

«Ξεκινά εθνικό lockdown από την ερχόμενη Δευτέρα για 20 ημέρες μέγιστο, το οποίο θα αξιολογηθεί μετά από 10 ημέρες. Το lockdown τελειώνει αυτόματα στις 13 Δεκεμβρίου», τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Οι αυστριακές αρχές επιχειρούν από την μία να μειώσουν την διασπορά του ιού και από την άλλη να πιέσουν όσο περισσότερο γίνεται τους ανεμβολίαστους που φτάνουν το 31% του πληθυσμού.

Όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα αναγκαστούν να το πράξουν από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς ο εμβολιασμός στη χώρα γίνεται υποχρεωτικός για όλους.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο κ. Νίκος Παπαμικές, τουριστικός πράκτορας και κάτοικος Βιέννης.

«Τον Ιούνιο είχαμε διψήφια νούμερα. Άφησαν τα πάντα ελεύθερα, ο κόσμος ταξίδεψε πολύ και γύρισαν από τις διακοπές τους και είχαμε πολλά κρούσματα. Μετά ξεκίνησαν τα σχολεία και φαντάζομαι ξεκίνησε και η διασπορά. Τα πάντα είναι κλειστά, μπορείς να πηγαίνεις μόνο στη δουλειά σου, με την κυβέρνηση να προτείνει τηλεργασία. Σχολεία και παιδικοί σταθμοί είναι ανοιχτοί», είπε ο κ. Παπαμικές.

«Γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Ρώτησαν συνταγματολόγους και τους είπαν ότι μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση. Το πώς θα εφαρμοστεί είναι θέμα της κυβέρνησης. Το 65% είναι εμβολιασμένο εδώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 20/11/2021