Life

Παναγιώτα Βλαντή για το MeToo – Ποντάρω στον κόσμο να μην ξεχάσει

19.11.2021 | 11:32 Eνσωμάτωση

Η κάμερα του «Πάμε Δανάη!» συνάντησε την Παναγιώτα Βλαντή, η οποία μίλησε για το πώς είχαν αντιμετωπίσει οι γονείς της την απόφασή της να γίνει ηθοποιός, τον κρυφό γάμο με το σύντροφό της και το ενδεχόμενο απόκτησης ενός παιδιού, αλλά και το ελληνικό MeToo.

«Η θεατρική συναυλία “Θαύμα” είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στις πόλεις της Ελλάδας. Ετοιμάζω ακόμα ένα θεατρικό, τη “Σιωπηλή Λίμνη”», είπε η Παναγιώτα Βλαντή για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες στο θέατρο.

«Ήθελα να γίνω ηθοποιός από 6 χρονών. Ο μπαμπάς μου είχε έναν γνωστό που έκανε μια ταινία και ήθελε να με βάλει να παίξω κάτι πολύ μικρό για να μου φύγει και να το ξεχάσω. Ήμουν πάρα πολύ κακή στην πρώτη μου ταινία. Ντρεπόμουν τόσο που δεν μπορούσα να σηκώσω τα μάτια μου να κοιτάξω τον ηθοποιό. Το πάλεψα μετά πάρα πολύ. Τα έκανα όλα κρυφά από τους γονείς μου γιατί δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός», περιέγραψε για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός.

«Στα καλλιστεία πήγα για το χαρτζιλίκι, για να πληρώσω τη σχολή και να τη σπάσω στους γονείς μου, πέτυχα όμως το ακριβώς αντίθετο. Είχα κάνει baby sitting και είχα δουλέψει και σε ένα γραφείο για να βγάλω τα δύο πρώτα χρόνια της σχολής», ανέφερε για τη συμμετοχή της στα καλλιστεία αλλά και τις δουλειές που έκανε εκτός της υποκριτικής.

«Από την τηλεόραση απείχα γιατί υπήρξε μια μεγάλη κρίση και όταν ήρθαν κάποιες προτάσεις, εγώ λόγω θεάτρου δεν μπορούσα. Το “Άσε μας ρε μαμά” είναι μια αρχή μετά τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε οι ηθοποιοί με τη μυθοπλασία», είπε η Παναγιώτα Βλαντή για τη συμμετοχή της στη σειρά του Alpha.

«Στο Γιάννη είδα έναν άνθρωπο που ονειρεύτηκα μαζί του»

«Στο Γιάννη είδα έναν άνθρωπο που ονειρεύτηκα μαζί του και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δεν είναι από το χώρο, αλλά αυτός δεν ήταν ο λόγος που είπα “ναι”. Ο λόγος που είπα “ναι” είναι ο ίδιος ο Γιάννης», ανέφερε για το σύντροφό της.

«Δεν είπα ούτε σε δικούς μου ανθρώπους για το γάμο. Το έκρυψα συνειδητά γιατί δε θέλαμε να έχουμε στο γάμο κόσμο και φωτογραφίες που δε θα θέλαμε να βγούνε. Εγώ η ίδια έδωσα τις φωτογραφίες από το γάμο μετά. Εννοείται ότι είναι στα σχέδιά μας και η δημιουργία οικογένειας, αλλά θεωρώ ότι έχω οικογένεια. Δεν έχει φύγει ποτέ από το μυαλό μου το κομμάτι της υιοθεσίας», εξήγησε σχετικά με τον κρυφό γάμο που έκανε και τις σκέψεις για την απόκτηση ενός παιδιού.

Για το MeToo: Ποντάρω στον κόσμο να μην ξεχάσει

Μιλώντας για το ελληνικό MeToo η ταλαντούχα ηθοποιός είπε ότι «Πιστεύω ότι μετά από τις αποκαλύψεις στο χώρο του θεάτρου έχει αλλάξει κάτι και ποντάρω στον κόσμο, να μην ξεχάσει. Ο κόσμος ξέρει για ποιους μιλάμε, το ότι βγήκαν όλα αυτά στη δημοσιότητα δε σημαίνει ότι όλο το θέατρο είναι έτσι. Υπάρχουν πάρα πολλοί φωτισμένοι και γενναιόδωροι άνθρωποι και εγώ είμαι εδώ εξαιτίας αυτών των ανθρώπων».

«Εγώ για να μιλήσω έπρεπε πρώτα να μιλήσω με τους δικούς μου ανθρώπους που δεν το ήξεραν. Είχα μιλήσει σε συναδέλφους, όχι στους γονείς μου, έπρεπε να το διαπραγματευτώ πρώτα με τον εαυτό μου, δεν είναι εύκολη απόφαση. Στεναχωρήθηκα όταν κάποιοι είπαν “γιατί τώρα” και “γιατί μιλάτε”. Δεν το κάναμε για να κερδίσουμε δημοσιότητα, θέλω να πιστεύω ότι κάναμε μια αρχή», εξήγησε η ίδια.

Απαντώντας, τέλος, στο αν οι συμπεριφορές που δέχτηκε την έκαναν να σκεφτεί να τα παρατήσει, η Παναγιώτα Βλαντή είπε ότι «Δε σκέφτηκα να σταματήσω. Στην αρχή σοκαρίστηκα, αλλά επειδή γνώρισα ανθρώπους στη δουλειά που πραγματικά με βοήθησαν, οπλίστηκα με δύναμη. Αν ήμουν σε άλλη ηλικία μπορεί να τα είχα παρατήσει, ήταν καθαρά θέμα τύχης που δεν τα παράτησα».

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 19/11/2021