Ελλάδα

Ξεκληρίζονται οικογένειες αρνητών

18.11.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση 43χρονου υγειονομικού στην Κατερίνη που κατέληξε από κορωνοϊό, καθώς δεν δέχτηκε να κάνει το εμβόλιο ούτε όταν είδε τον πατέρα του να πεθαίνει από τον ιό πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ και η μητέρα του νοσηλευεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Έχασε τον πατέρα του πριν από 20 ημέρες από κορωνοϊό. Εργαζόμενος στο νοσοκομείο της Κατερίνης προτίμησε να μπει σε αναστολή παρά να κάνει το εμβόλιο. Μια απόφαση που για τον Αλέξανδρο, πατέρα δύο παιδιών, του στοίχισε την ίδια του τη ζωή.

Ο κορωνοιός χτύπησε όλη του την οικογένεια. Η μητέρα του δίνει τη δική της μάχη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και όμως. Μια οικογένεια έχει ξεκληριστεί και υπάρχουν συνάδελφοι του που αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Άκουγε τους “έξυπνους”»

Νόσησε μία μέρα πριν τον εμβολιασμό που είχε προγραμματίσει για τις 2 Νοεμβρίου και 12 μέρες μετά κατέληξε στο νοσοκομείο του Αγρινίου μαζί με άλλους δύο ανθρώπους.

«Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι. Οι δύο εντάξει ήταν υπερήλικες με ελαφρά υποκείμενα. Ο 58χρονος όμως δεν είχε τίποτε πέραν του ότι είχε παραπάνω κιλά» τόνισε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου Κώστας Μπακόπουλος.

Ο 58χρονος δεν ήθελε αρχικά να κάνει το εμβόλιο. Οι δικοί του άνθρωποι τον πίεζαν να το κάνει. Κάποιοι άλλοι όμως κατάφεραν να τον επηρεάσουν αρνητικά.

«Άργησε να πάει. Του το λέγαμε. Έλεγε θα περιμένω, θα περιμένω να δω τι θα γίνει μέχρι το Νοέμβριο και θα το κλείσω τον Νοέμβριο. Το είχε ακυρώσει το καλοκαίρι γιατί κάποιος τον φόβισε. Ένας από αυτούς τους “έξυπνους”» πρόσθεσε ο γιος του.

Προπηλακισμοί γιατρών από αρνητές

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες γιατρών που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή εδώ και 2 χρόνια με τον κωρονοϊό, ξεσπόυν κατά των αρνητών.

Εισβάλλουν στα νοσοκομεία, τους απειλούν να μη διασωληνώσουν ασθενείς με το πρόσχημα ότι ο κορωνοιός είναι κοροϊδία. «Είχαμε επεισόδια εισβολής δίαφορων ομάδων που προπηλάκιζαν γιατρούς για να μη διασωληνώσουν ασθενείς, για να τους αφήσουν να πεθάνουν. Πάντα με την ίδια φρασεολογία ο κοροδοιός δεν υπάρχει, γιατροί είστε δολοφόνοι» ανέφερε ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου.

Γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί, όπως λένε το 5ο κύμα της πανδημίας αναμένεται σφοδρό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/11/2021