Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας – «Ασκήθηκε ποινική δίωξη χωρίς να ακουστεί ο φερόμενος ως δράστης»

18.11.2021 | 07:41 Eνσωμάτωση

Τις εξελίξεις στην υπόθεση του εντολέα του και προϊστάμενου της 44χρονης καθηγήτριας που κατηγορείται για βιασμό σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

«Είναι μία περίπτωση που μοιάζει πολύ με την υπόθεση Λιγνάδη. Ασκήθηκε και εκεί ποινική δίωξη χωρίς να ακουστεί ο φερόμενος ως δράστης ενός εγκλήματος, της ίδιας ποιότητας εγκλήματος και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε αυτόφωρο», ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη. Έχω ένα νομικό προβληματισμό για το τι πρέπει να κάνω. Προσανατολίζομαι να ακολουθήσω την ίδια νομική τακτική. Ένας δικηγόρος εκείνο που πρέπει να ενεργοποιεί είναι το νόμο. Εδώ έχουμε μια επανάληψη ακυρότητας της διαδικασίας. Ο νόμος θέτει προ των ευθυνών τους εισαγγελείς και τους καθορίζει τα πλαίσια μέσα από τα οποία ασκούν ποινική δίωξη», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«Είναι κατηγορηματικός πως όχι. Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τα εκθέσουμε, όμως σήμερα και στα πλαίσια που προβλέπει ο νόμος θα προσπαθήσω να ακυρώσω την ποινική δίωξη και να δοθεί η δυνατότητα στον ιδιαίτερα καλλιεργημένο, μορφωμένο και αξιόλογο εντολέα μου να εκφράσει την άποψη του», εξήγησε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 18/11/2021