Ελλάδα

Σήμερα το forum με θέμα «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας»

16.11.2021 | 06:32 Eνσωμάτωση

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, διοργανώνει το 1ο forum  με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας– Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας». Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για τον Υμηττό. Ο Υμηττός έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν, έχει καεί πολλές φορές. Σήμερα διοργανώνουμε ένα μεγάλο forum εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την αντιπυρική περίοδο, η οποία για εμάς ξεκινάει σήμερα, για το κράτος ξεκινάει την 1η Μαΐου. Ο ΣΠΑΥ είναι ο σύνδεσμος που διαχειρίζεται τον Υμηττό, στο όνομα των 11 δήμων που τον περιβάλουν. Ο Υμηττός έχει μια μοναδική χλωρίδα και πανίδα», είπε ο κ. Κωνσταντάτος.

«Θα πιστοποιήσουμε 100 χλμ. ώστε να γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς ο Υμηττός για ανθρώπους που αγαπούν το βουνό, και θέλουν να το περπατήσουν, να τρέξουν. Σήμερα με κορυφαίους υπουργούς θα ξεκαθαρίσουμε τι πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει αντιπυρική περίοδος από σήμερα», συνέχισε ο ίδιος.

«Το forum  θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πολιτιστικό -Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στη Λ.Κύπρου 68, στην Αργυρούπολη στις 18.00 το απόγευμα. Όσοι θέλουν να το παρακολουθήσουν ζωντανά, μπορούν να το κάνουν από τη σελίδα μου στο Facebook», κατέληξε ο κ. Κωνσταντάτος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 16/11/2021