Κόσμος

Καλημέρα από τους Έλληνες του εξωτερικού – Βόλτα στη Σιγκαπούρη!

13.11.2021 | 05:56 Eνσωμάτωση

Μια «βόλτα» μέχρι τη Σιγκαπούρη έκανε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, όπου συνάντησε τον κ. Διονύση Κολοκοτσά, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα.

Στη Σιγκαπούρη, αποφασίστηκε ότι οι ανεμβολίαστοι θα επωμίζονται το κόστος των ιατρικών τους δαπανών, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν.

«Έχω εμβολιαστεί τρεις φορές. Γύρω στο 85-86% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με 2 δόσεις, ενώ το 19-20% έχει περάσει ήδη στην 3η δόση. Στο 85-86% συμπεριλαμβάνονται παιδιά κάτω των 12 ετών. Ένα 7% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο», εξήγησε ο κ. Κολοκοτσάς.

«Το μέτρο δεν αναφέρει υποχρεωτικό εμβολιασμό, αφήνει την επιλογή στους πολίτες να κάνουν αυτό που τους έχουν καλέσει οι αρχές να κάνουν. Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη. Στη Σιγκαπούρη ο κόσμος δε βγαίνει στους δρόμους, οι αντιδράσεις είναι κυρίως στα social media. Αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού θεωρεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσει η Σιγκαπούρη», συνέχισε ο ίδιος.

«Τώρα είμαστε περίπου στα 3.000 κρούσματα την ημέρα, σε πληθυσμό περίπου 5,5 εκατ. αλλά έχουν σταθεροποιηθεί», κατέληξε ο κ. Κολοκοτσάς.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 13/11/2021