Καιρός

Επιστρέφει ο ήλιος την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

11.11.2021 | 13:24 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, καθώς τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες.

Κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές του κεντρικού και νότιου Αιγαίου θα είναι αυξημένες. Όμως όσο προχωράμε προς το απόγευμα, στις περισσότερες περιοχές τις ηπειρωτικής χώρας, οι νεφώσεις βαθμιαία θα διαλυθούν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες. Στα βόρεια θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς, τους 18 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 18-20 στη δυτική Ελλάδα. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο, θα κυμανθούν από 17 βαθμούς στα βόρεια, και θα φτάσουν τους 20-21 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, για αυτόν τον λόγο θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία. Στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ νωρίς το πρωί και στη συνέχεια θα υποχωρήσει σε εντάσεις που δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά. Λίγο πιο πυκνή φαίνεται να είναι μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 10-17, με βόρειο άνεμο που το πρωί θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ, και θα υποχωρήσει μέχρι το απόγευμα σε εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αραιές, που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Η θερμοκρασία από 8-15 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 11/11/2021