Καιρός

Νοτιάδες και έντονη υγρασία – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

07.11.2021 | 20:58 Eνσωμάτωση

Την Δευτέρα η εξασθένηση των βοριάδων και η στροφή τους σε νοτιάδες, καθώς και η έντονη υγρασία, θα επαναφέρουν τις απαιτούμενες καιρικές συνθήκες για τη δημιουργία ομίχλης σε πολλές περιοχές, όχι μόνο της ηπειρωτικής, όσο και της νησιωτικής χώρας.

Έτσι και νωρίς το πρωί , αλλά και αργά το βράδυ προβλέπονται τοπικές ομίχλες, πιθανόν κατά τόπους πυκνές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας περιμένουμε αραιή συννεφιά η οποία κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνή. Στα δυτικά και βόρεια όμως, οι νεφώσεις μετά το απόγευμα θα είναι αυξημένες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρέξει τοπικά στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία και αργά το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση, προσεγγίζοντας τους 19-21 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και μέχρι 22 στις υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές. Σε παρόμοια επίπεδα στο Αιγαίο , οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 21-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά θα είναι βόρειοι 3-5, βαθμιαία όμως μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα υποχωρήσουν σε εντάσεις 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά, που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνή και φαίνεται πρόσκαιρα να διαλύεται μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-21 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι μουντός ο καιρός, με συννεφιά αραιή, αλλά και εδώ θα είναι πυκνή. Το πρωί ωστόσο χρειάζεται λίγο προσοχή, γιατί θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τρίτη η μέρα θα ξεκινήσει με πυκνές ομίχλες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ και η Αθήνα θα καλυφθεί από ένα πέπλο ομίχλης. Θα κυριαρχήσει η συννεφιά σε όλη τη χώρα και το βράδυ στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές βροχές ενώ και οι άνεμοι από τα βόρεια το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα κυμανθεί κατά μέσο όρο κοντά στους 20-24 βαθμούς Κελσίου.

Και τέλος, την Τετάρτη προβλέπονται βροχές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά , με συννεφιά να επικρατεί σε όλη τη χώρα. Οι βοριάδες στα πελάγη θα ενισχυθούν στα 5-7 ίσως στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Έτσι θα καθαρίσει λίγο η ατμόσφαιρα από την έντονη υγρασία των τελευταίων ημερών και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση, με 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια,17 στα κεντρικά και 22-23 στην υπόλοιπη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 07/11/2021