Κόσμος

Τουρκία – Εκνευρισμός Ερντογάν για την αντιμετώπιση από Ε.Ε και ΗΠΑ

06.11.2021 | 08:48 Eνσωμάτωση

Μετά τις φήμες περί προβλημάτων υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού, ο Ερντογάν προσπαθεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με φόντο την οικονομική κρίση που βιώνει η Τουρκία.

Ο απεσταλμένος του MEGA, Ανδρέας Ρομπόπουλος, παρουσίασε τις σημερινές τουρκικές εφημερίδες που κατα κύριο λόγο προβάλουν εικόνες του Ερντογάν να παίζει μπάσκετ, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να σταματήσουν οι φήμες περί των προβλημάτων της υγείας του. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για τα έργα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια και τις θέσεις εργασίας που δημιούργησε.

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, εξηγεί  πως πλέον ο Ερντογάν έχει υιοθετήσει μια λογική αρχηγού κράτους της Μέσης Ανατολής και πιστεύει πως η όλη κρίση εντός της Τουρκίας θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μια ελληνοτουρκική κρίση μετέπειτα.  «Θυμίζει ηγέτη τύπου Σαντά Χουσείν του 1990, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση με την Ελλάδα για να παραμείνει στην εξουσία» επισήμανε. Συμπλήρωσε δε πως την Ελλάδα την συμφέρει να υπάρχει στην Τουρκία μια πολιτική κανονικότητα καθώς τα τελευταία χρόνια επικρατεί μια εθνικιστική έξαρση, ενώ «δύσκολα ο Ερντογάν θα παραμείνει στο τιμόνι της χώρας».

Οι τελευταίαες πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν πως όλοι, ακόμη και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναζητούν το αν ευσταθούν τα προβλήματα υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού.

Συνάντηση Πούτιν – Μητσοτάκη στις 8 Δεκέμβρη

Στην Μόσχα θα συναντηθούν οι δύο αρχηγοί κρατών και ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο, θέλει να διεκδικήσει τη συνέχιση των καλών σχέσεων με τη Ρωσία, ανεξαρτήτως των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, την απρόσκοπτη παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου , καθώς και την επεξεργασία του αιτήματος για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 06/11/2021