Πολιτική

Σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την έξαρση της πανδημίας

06.11.2021 | 09:28 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης και «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους, ανεβάζοντας του τόνους για την διαχείριση της πανδημίας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκας, αναφέρθηκε αρχικά στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλευτεί την πανδημία πολιτικά και επισήμανε πως θα προτιμούσε η μάχη κατά του κορωνοϊού  να δινόταν από όλα τα κομμάτα συνολικά με προτάσεις,κριτική και λιγότερες διαφωνίες. Σχετικά με το επίμαχο θέμα της εκκλησίας δήλωσε πως : «Υπήρξε μια απόλυτη συνεννόηση με την εκκλησία, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία της εκκλησίας υποστήριξε την εφαρμογή των μέτρων. Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν απόλυτα αυστηρά μέτρα σε χώρους λατρείας. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκδώσαμε την εγκύκλιο που τους αφορά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Αλεξιάδης τόνισε τη σημασία της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου περί εφαρμόγής των μέτρων και χαρακτήρισε υπεύθυνη τη στάση της εκκλησίας. «Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση αδειάστηκε από την εκκλησία καθώς δεν υπήρχε καμία πρότεση συνεννόηση. Ας σταματήσουν από την ΝΔ να χρησιμοποιούν την εκκλησία για θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά, επισήμανε πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία τα απέρριπτε συνεχώς και μάλιστα τα λοιδορούσε, μην λαμβανοντάς τα στα υπόψιν της.

Ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση αλλά και οι δημοσιογράφοι έχουν αποτύχει να συμβάλουν στην διαχείριση της πανδημίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αν και δεν υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης όλης αυτής της πρωτόγνορης κατάστασης, ακόμη και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται πως κατέχουν την αλήθεια και γνωρίζουν τον ορθό τρόπο για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 06/11/2021