Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα – Πουθενά χωρίς τεστ οι ανεμβολίαστοι

06.11.2021 | 07:24 Eνσωμάτωση

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους και τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας αφορούν το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολίαστους

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Σάββατο, τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα που αφορούν όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα:

– Ανήλικοι: Για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών η πρόσβαση σε μικτούς & αμιγείς χώρους θα γίνεται με αρνητικό self-test

– Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Με αρνητικό Rapid test ή PCR πρόσβαση σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

– Ανεμβολίαστοι καταναλωτές: Με αρνητικό Rapid test ή PCR οι αγορές εντός καταστημάτων

– Οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά οι παραγγελίες και θα το παίρνουν από το μαγαζί χωρίς τα ραντεβού που ίσχυαν στο παρελθόν

– Είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες & τράπεζες: Με αρνητικό Rapid test ή PCR

– Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες για τις οποίες ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Ιερά Σύνοδο οι πιστοί να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ πριν την προσέλευση τους στους ιερούς ναούς.

– Επίσης, αναμένεται μπαράζ ελέγχων από 8.000 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες. Θα υπάρχουν ειδικά κλιμάκια σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση.Να σημειωθεί ότι για την πρώτη παράβαση ενός καταστήματος προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ. Λουκέτο από 7-60 ημέρες σε περίπτωση υποτροπής και 300 ευρώ για πελάτες που δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

«Θα χάσουμε πελάτες»

«Συνεχίζουμε για άλλη μία χρονιά με μη κανονικότητα. Για εμάς αλλάζουν τα πράγματα στον εξωτερικό χώρο, όπου πρέπει να δεχόμαστε μόνο εμβολιασμένους ή με rapid test 48 ωρών. Έχουμε ήδη ακυρώσεις κρατήσεων. Θα χάσουμε πελάτες. Μέχρι τώρα στους μεικτούς χώρους μπορούσε να καθίσει οποιοσδήποτε», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο επιχειρηματίας Μάκης Μικές.

«Δεν έχουμε κάνει αυξήσεις. Απορροφήσαμε όλες τις ανατιμήσεις, τώρα θα κάνουμε και αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 06/11/2021