Ελλάδα

Η τραγωδία πίσω από την εξαφάνιση της Σοφίας Αρχιμανδρίτου

05.11.2021 | 23:33 Eνσωμάτωση

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου όταν η κυρία Σοφία πέρασε το κατώφλι του σπιτιού της στο Αιγάλεω για τελευταία φορά, την ημέρα της ονομαστικής της εορτής. Οι γείτονες δεν ξαναείδαν τη μοναχική γυναίκα που σημάδεψε μια τραγωδία.

Η πόρτα στο σπίτι της βρέθηκε ξεκλείδωτη και το κινητό της πάνω στο τραπέζι.

Οι γείτονές της την αναζητούν με ανθρωπιά, αφού δεν έχει κανέναν άλλο στον κόσμο.

Η Σοφία Αρχιμανδρίτου ήταν μια καλοσυνάτη και ήσυχη γυναίκα που δεν το έβαζε κάτω, παρά τις δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετώπιζε. Η οικογένεια της είχε ξεκληριστεί. Πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή ο σύζυγός της και ο μοναχογιός και στήριγμα της, ένα παλικάρι 32 χρόνων.

Κατέληξε να ζει εντελώς μόνη. Πλήρωνε το ενοίκιο από την πενιχρή σύνταξη που λάμβανε ενώ αγόραζε τρόφιμα με τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζε δουλεύοντας περιστασιακά ως οικιακή βοηθός. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε στο συσσίτιο του Αγίου Σπυρίδωνα για ένα πιάτο φαΐ.

Όταν οι γείτονές της αλλά και η γυναίκα που της πρόσφερε εργασία διαπίστωσαν την περίεργη απουσία της, ενημέρωσαν τις Αρχές…

Μέσα σε όλα αυτά και ενώ οι φίλοι και γνωστοί της την αναζητούσαν, ένα ακόμη τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Η μοναδική συγγενής που είχε, η αδελφή της που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο, έφυγε από τη ζωή καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Η Σοφία Αρχιμανδρίτου ήταν η μόνη που την φρόντιζε. Όλοι ανησυχούν για την ευγενική οικιακή βοηθό και κάνουν έκκληση μέσω του «Τούνελ» για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό της.